Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

ΤΕΝΙΣ: Η συνέντευξη τύπου για το διεθνές τουρνουά

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το διεθνές τουρνουά τένις “COSMOTE MYTILENE JUNIOR CUP U18”.  

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Πιττός, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Δημήτρης Αβαγιανός και φυσικά ο διευθυντής των αγώνων Δημήτρης Τσακίρης, που μίλησε για τη διοργάνωση. 

Επίσης την Cosmote, που είναι ο χορηγός του τουρνουά, εκπροσώπησε η Βάσω Καραγιάννη, ενώ το λόγο πήραν και αθλητές που συμμετέχουν στην διοργάνωση. 

 

Δημήτρης Κουρσουμπάς – Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

«Είμαστε αρωγοί σε κάθε διοργάνωση»

«Έχουμε έρθει στη Νεάπολη για να δώσουμε μία δυναμική στο διεθνές τουρνουά τένις. Να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Τσακίρη που τρέχει αυτή τη διοργάνωση. Διεξάγεται για 12η φορά στο νησί για ηλικίες κάτω των 18 ετών, με την Περιφέρεια να συμμετέχει και φέτος χρηματικά, όπως φυσικά και ο Δήμος Μυτιλήνης. Έτσι με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια βοηθάει στην ανάπτυξη του τόσο δημοφιλούς αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Όπως κάνουμε κάθε φορά σαν Περιφέρεια, αγώνες που διοργανώνονται από φορείς ή από ομάδες και βοηθάνε στην τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου, είμαστε αρωγοί και συμμετέχουμε στις οποιεσδήποτε δράσεις».

 

Παναγιώτης Πιττός-Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού-Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης 

«Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές»

«Εκπροσωπώντας τον Δήμο Μυτιλήνης ως πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο διεθνές τουρνουά τένις. Επίσης θέλω να πω εκ μέρους του Δημάρχου κ. Στρατή Κύτελη ότι ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες των αθλητών». 

 

Δημήτρης Αβαγιανός – αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου

«Στόχος να φιλοξενηθούν και άλλες διοργανώσεις»

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ από τη μεριά μου τον κ. Τσακίρη που κάνει μία τρομερή προσπάθεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αναδεικνύοντας το τένις στα παιδιά της Λέσβου, αλλά και διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία το διεθνές τουρνουά. Πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά και την Cosmote η οποία πάντοτε είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Το ‘’MYTILENE JUNIOR CUP U18‘’ έχει φέτος μία πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο αθλητικά όσο και σε συμμετοχές. Θα ήθελα να βάλω και μία άλλη πτυχή στο θέμα του τουρνουά, ότι ο αθλοτουρισμός είναι ένα εξέχον αναπτυξιακό εργαλείο και έτσι θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και να δοθεί μεγάλη έμφαση στην επέκταση αυτών των γηπέδων, ώστε να μπορέσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα τουρνουά κατά τη διάρκεια του έτους. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει και σε περιόδους που δεν έχουν ιδιαίτερη τουριστική κίνηση».

 

Δημήτρης Τσακίρης – διευθυντής αγώνων 

«Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση»

«Με την σειρά μου και εγώ σαν διευθυντής αγώνων του τουρνουά θέλω να ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια όλους όσους ήρθαν εδώ. Να πω έτσι δύο κουβέντες για την διοργάνωση. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Πιθανόν να είναι και η μεγαλύτερη που γίνεται στο Βόρειο Αιγαίο. Έρχονται πάρα πολλοί αθλητές, έχουμε συγκεκριμένα 20 χώρες εδώ, μάλιστα οι περισσότεροι αθλητές είναι στελέχη εθνικών ομάδων. 

Είναι παιδιά ηλικίας από 14 έως 18 ετών. Προσπαθούν σε αυτό το τουρνουά να πάρουν τους πρώτους τους πόντους για να ενταχθούν στην επαγγελματική κατάταξη. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά και καλώ επίσης όλο το φίλαθλο κοινό της Λέσβου να έρθει στην Νεάπολη για να παρακολουθήσει ωραίους αγώνες. Επίσης θα ήθελα να πω πως είναι απαραίτητη η στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε να φτιάξουμε άλλα δύο γήπεδα στις εγκαταστάσεις μας για να τα κάνουμε έξι και να μπορέσουμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε μεγαλύτερους αγώνες».

 

Βάσω Καραγιάννη – εκπρόσωπος Cosmote

«Εξαιρετικά δυναμικό και πολύ άρτια οργανωμένο το τουρνουά»

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι ξανά εδώ. Διαχρονικά η Cosmote είναι πάντα μαζί σας και θα συνεχίσει να βρίσκεται. Σε μία εξαιρετικά δυναμική και πολύ άρτια οργανωμένη δράση. Συγχαρητήρια γι’ αυτό, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία να έχετε σε αυτούς τους πολύ ωραίους αγώνες».

 

Χρήστος Λαδάς – αθλητής

«Η διοργάνωση έχει πολύ ενδιαφέρον»

«Ήρθα για πρώτη φορά σε αυτή την διοργάνωση και στο νησί της Μυτιλήνης. Κατάφερα και πήρα τους πρώτους μου πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Η διοργάνωση έχει πολύ ενδιαφέρον, το νησί είναι πανέμορφο και είναι κάτι διαφορετικό, ειδικά για τους ξένους αθλητές που δεν έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία. Προσωπικά εύχομαι να ξανάρθω και του χρόνου».

 

Τατιάνα Γιτοπούλου – αθλήτρια

«Η φιλοξενία είναι υπέροχη»

«Έρχομαι για πρώτη φορά και εγώ στη Μυτιλήνη. Είναι μία πολύ ωραία διοργάνωση. Έχει τρία υπέροχα γήπεδα. Οι άνθρωποι εδώ πέρα είναι πολύ φιλόξενοι, ευγενικοί και μας έχουν καλωσορίσει με πολύ ωραίο τρόπο».

 

Στέλλα Ρουσοπούλου – αθλήτρια

«Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο τουρνουά»

«Για μένα είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο διεθνές τουρνουά. Τιμώ τακτικά αυτή την πολύ ωραία διοργάνωση διότι όλα εδώ είναι άρτια διεξαγμένα. Όλοι οι άνθρωποι μαζί και με τον κ. Τσακίρη μας έχουν φιλοξενήσει με πολύ ωραίο τρόπο και ελπίζω να ξαναέρθω στο νησί και για διακοπές, καθώς λόγω ανωτέρας βίας δεν θα μπορέσω να παίξω ξανά στο τουρνουά».

 

Αθλητής από Ισραήλ 

«Μου αρέσει η διοργάνωση»

«Έρχομαι από το Ισραήλ. Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να συμμετέχω σε τουρνουά, όπως και σε αυτό εδώ στη Μυτιλήνη που μου αρέσει πολύ. Αισθάνομαι καλά και είμαι πολύ ευγνώμων που έχω έρθει στο τουρνουά».

 

Νεκταρία Σαββίδου – αθλήτρια

«Είναι όλα ωραία»

«Έρχομαι από την Κύπρο για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά στη Μυτιλήνη. Μου αρέσει πάρα πολύ ο τόπος, όλοι είναι φιλόξενοι, πολύ ωραία τα γήπεδα και εύχομαι να ξανάρθω του χρόνου».