ΤΕΝΙΣ: Μίλησε για όλα ο Ζαννιάς

Για τη διαδικασία της εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. και τις επερχόμενες εκλογές, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις, Σπύρος Ζαννιάς, που εξέφρασε την αντίρρησή του με το σύστημα αξιολόγησης.

«Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό. Το Υφυπουργείο αθλητισμού θα έπρεπε να κοιτάζει πόσες μονάδες του πληθυσμού μπαίνουν στα γήπεδα και μάλιστα θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν. Ο αθλητισμός είναι βασική τροφή και όχι επιδόρπιο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να στηρίξει τον αθλητισμό», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

«Να γίνει το μητρώο που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια. Υπάρχει γραφειοκρατία και εμμονές. Ακρότητες τύπου δεν χαλαρώνουμε τα σωματεία. Η ύπαρξη του αθλητισμού είναι τα σωματεία. Όλοι θα έπρεπε να βοηθήσουν να μπουν στο μητρώο με διαδικασίες απλές και γρήγορες. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι η αθλητική αναγνώριση και οι δέκα αθλητές.

Θα έπρεπε να υπάρχουν συστήματα αξιολόγησης. Τι ζητάμε από τα σωματεία να μπουν στο χρηματιστήριο; Η μη αξιολόγηση έφερε διχασμό. Οι εκλογές να γίνουν με βάση την αθλητική δραστηριότητα και αναγνώριση. Να εισακουστεί η ΕΟΕ. Ένα σύστημα κρίνεται από τα αποτελέσματα. Και δείχνει ότι είναι λάθος και ο αθλητισμός οδηγείται σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.