Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

ΤΕΝΙΣ: Ξεκινά αύριο Σάββατο το διεθνές τουρνουά!

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Βορείου Αιγαίου ξεκινά αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου με τους τελικούς.

Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά τένις “MYTILENE JUNIOR CUP U18”, με συμμετοχές 90 και πλέον αθλητών κάτω των 18 ετών, από 20 χώρες, οι περισσότεροι στελέχη εθνικών ομάδων, καθώς και η δική μας εθνική ομάδα.

Οι αγώνες θα γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις τένις, στην Νεάπολη Μυτιλήνης, εντός κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στην έδρα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου, που συνδιοργανώνει το Τουρνουά, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Μυτιλήνης, υπό την εποπτεία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας International Tennis Federation.

Αύριο Σάββατο 18 και μεθαύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αγώνες των προκριματικών, και την Δευτέρα 20 του μηνός θα αρχίσουν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό. Το Διεθνές Τουρνουά Τένις, που γίνεται για 12η φορά στην πόλη της Μυτιλήνης, αποτελεί ένα πρωτοποριακό αθλητικό γεγονός, που δίνει μια νέα αναπτυξιακή διάσταση στην τοπική κοινωνία. Η από κοινού  προσπάθεια που καταβάλλει, εδώ και πολλά χρόνια ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, έχει σαν στόχο, την προαγωγή του υγιούς αθλητισμού, την τουριστική προβολή, την οικονομική τόνωση του νησιού μας και, τέλος, την παραμονή της Μυτιλήνης εντός του διεθνούς αθλητικού χάρτη, με την τέλεση αγώνων υψηλού επίπεδου, παρακάμπτοντας τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας.

Το φίλαθλο κοινό της Μυτιλήνης θα μπορεί να προμηθευτεί τις προσκλήσεις εντελώς δωρεάν, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λέσβου εντός κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ, απογευματινές ώρες, από το φαρμακείο Βαλτά, και από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Προδρόμου.