Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Τεστ σακχάρου σε πάνω από 100 άτομα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αν και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη γιορτάστηκε την Τρίτη σε όλο τον κόσμο, το Κέντρο Υγείας Καλλονής πήρε τη σκυτάλη από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης συνεχίζοντας χθες στην κεντρική Λέσβο την ενημέρωση των πολιτών για τη νόσο, διενεργώντας και δωρεάν γρήγορα τεστ καταγραφής της τιμής του σακχάρου σε διερχόμενους.

Με 5 επισκέπτριες υγείας και το συντονιστή ιατρό του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Άκη Ζεϊμπέκη, παρόντος του προέδρου της μονάδας και δικηγόρου, Αλεξάνδρου Ροδίτη, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και διενεργήθηκαν γρήγορα τεστ καταγραφής του σακχάρου σε πάνω από 100 άτομα και όχι μόνο της μέσης και της τρίτης ηλικίας, αλλά και σε νέα παιδιά που περνούσαν από το χώρο όπου είχαν στηθεί τα τραπεζάκια με το προσωπικό της μονάδας και ενημερώνονταν. 

Ταυτόχρονα έβλεπαν και τις τιμές του σακχάρου στο αίμα τους και άκουγαν από τους πλέον ειδικούς τις κατευθυντήριες οδηγίες για το τι θα πρέπει να προσέχουν και πώς ο κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει αν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να εκδηλώσει στο μέλλον σε μεγαλύτερη ηλικία διαβήτη, μιας και συνήθως ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να δώσει κάποια πρόδρομα συμπτώματα, συνήθως όμως εκδηλώνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Εξαίρεση οι γυναίκες σε μερίδα των οποίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει ο λεγόμενος διαβήτης κύησης και όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, σε κάποιες έστω και λίγες γυναίκες που εκδήλωσαν διαβήτη κύησης η νόσος έμεινε να τους ακολουθεί και μετά τον τοκετό.

Ο Αλέξανδρος Ροδίτης

Πρώτος από αριστερά ο Συντονιστής ιατρός του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Ζεϊμπέκης και τελευταίος στα δεξιά ο Πρόεδρος κ. Ροδίτης, ενώ ανάμεσά τους οι επισκέπτριες υγείας στη χθεσινή δράση

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Αλέξανδρος Ροδίτης, έσπευσε να ευχαριστήσει το προσωπικό της μονάδας που ο ίδιος εκπροσωπεί, σημειώνοντας ότι «χωρίς τα στελέχη μας τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε γίνει μέχρι σήμερα. Σε αυτούς οφείλονται όλα, στο δικό τους φιλότιμο, την εμπειρία και την προθυμία και το χαμόγελο με το οποίο ανταποκρίνονται, ώστε να μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά βελτιώνοντας τη θέση της μονάδας μας, το επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Καλλονής και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, που μέχρι τώρα δεν μας έχει πει ποτέ όχι».  

Αναφερόμενος ειδικότερα ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας στην ενημέρωση για τον διαβήτη σημείωσε ότι «ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία η Παγκόσμια Ημέρα φέτος, έτσι όπως διαρθρώθηκαν οι δράσεις στα Κέντρα Υγείας να έρθουμε σε επαφή με πολύ κόσμο και εγώ να σας πω ότι χάρηκα που ήρθαν στα τραπεζάκια που είχαμε τοποθετήσει στο κέντρο της Καλλονής και πολλά νέα παιδιά με σοβαρότητα και πραγματικό ενδιαφέρον να ενημερωθούν και να κάνουμε ένα τεστ για το σάκχαρό τους. Πραγματικά η ανταπόκριση της κοινωνίας της κεντρικής Λέσβου ήταν συγκινητική και είναι και η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις στο μέλλον».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img