Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

«Θα διοικήσω με τον άνθρωπο στο επίκεντρο»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με την παρουσία του συμβούλου της Κυβέρνησης για θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, πρώην Υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και του νέου διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο στρατηγείο της Παγανής η τελετή παράδοσης-παραλαβής της 98 ΑΔΤΕ από τον απερχόμενο αντιστράτηγο πλέον εν αποστρατεία Δημήτριο Τσιπίδη στον νέο υποστράτηγο, Γρηγόριο Μπουντλιάκη. Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης  Κώστας Μουτζούρης  και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ από πλευράς Δήμου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Κύτελη, τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Οργάνου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Στο θρησκευτικό σκέλος της τελετής, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος πλαισιωμένος από ιερείς των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

Τόσο ο απερχόμενος όσο και ο νέος στρατηγός αναφέρθηκαν με ένθερμα λόγια για τη Λέσβο χρησιμοποιώντας και οι δυο στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος διοικητής της 98 ΑΔΤΕ επαίνεσε την προσφορά του απερχόμενου διοικητή.

Ο απερχόμενος 

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος Αντιστράτηγος κ. Τσιπίδης τόνισε την ύψιστη τιμή και παράλληλα μεγάλη ευθύνη όταν πριν από 1 χρόνο ανέλαβε τη διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ, καθώς όπως είπε η Μεραρχία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σχηματισμούς του στρατού ξηράς σε ένα από τα νευραλγικά σημεία της επικρατείας. «Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση είχα θέσει σε προτεραιότητα τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων μας και ανταποκριθήκατε σ’ αυτό με ζήλο», είπε ο κ. Τσιπίδης αναφερόμενος στους αξιωματικούς και στους οπλίτες, επισημαίνοντας ότι αντλούσε δύναμη από τη στάση τους, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και την ικανότητα για άμεση επέμβαση. «Και αυτό αποδείχθηκε καθώς προήχθη όλη η ηγεσία της Μεραρχίας», είπε ο απερχόμενος στρατηγός αναφερόμενος στον Ταξίαρχο υποδιοικητή που προήχθη σε υποστράτηγο και στον επιτελάρχη και τους άλλους Συνταγματάρχες που προήχθησαν σε Ταξιάρχους: «Παραλάβαμε μία Μεραρχία ισχυρή και παραδίδουμε μία Μεραρχία ισχυρότερη, πανίσχυρη σε αυτό το Αγιοτόκο νησί που αποτέλεσε πηγή δύναμης για την καθημερινή μας διαχείριση και αντιμετώπιση πληθώρας καταστάσεων που προέκυπταν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους». 

Ο απερχόμενος Διοικητής αναφέρθηκε στα 39 χρόνια της πορείας του στο στράτευμα στις καταδρομές, επισημαίνοντας πως αν ξεκινούσε από την αρχή τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσε, όπως και ο πατέρας του ήταν καταδρομέας για να κλείσει με αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης στο βιβλίο του “ο ζωγράφος Θεόφιλος”: «Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο Ήλιος και η Σελήνη δεν συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δεν μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σε αυτό το κομμάτι γης που κάποτε, ποιος ξέρει σε τι καιρούς απίθανους, ποιος θεός, για να κάνει το κέφι του, έκοψε και φύσηξε μακριά, ίδιο πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους» μιλώντας για τη Λέσβο.

 

Ο νέος διοικητής

Μέσα από παραδείγματα και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει τη διοίκηση στην 98 ΑΔΤΕ ο νέος Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή, ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια διαδεχόμενος άξιους και εξαίρετους αξιωματικούς που υπηρέτησαν σε αυτή τη θέση και κυρίως που αντικαθιστώ τον καταξιωμένο και επιτυχημένο απερχόμενο διοικητή Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσιπίδη, ο οποίος επιτέλεσε σημαντικότατο έργο αφήνοντας το προσωπικό του αποτύπωμα και παρουσία στο νησί», είπε ο νέος στρατηγός  εκφράζοντας ευχαριστίες στην τοπική κοινωνία και στους φορείς για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

«Υποκλίνομαι με σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες και αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους πεσόντες ήρωες και Αθάνατους των αγώνων για την ελευθερία του έθνους μας. Νιώθω ευθύνη για όλους σας αλλά και σιγουριά ότι μαζί θα καταφέρουμε να εξελίξουμε το σημαντικό έργο των προκατόχων μας για το καλό της πατρίδας και του υπέροχου λαού της πανέμορφης Λέσβου», είπε ο νέος στρατηγός κλείνοντας και εκείνος με στίχους του ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη «Όμορφη και παράξενη πατρίδα». Τέλος, σημείωσε ότι «με τη βοήθεια του πανάγαθου Θεού, της υπέρμαχου Στρατηγού μας Παναγίας και των Αγίων του νησιού έχω τη βεβαιότητα ότι θα επιτελέσουμε στο ακέραιο το καθήκον μας με πάθος και αποφασιστικότητα».

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης-παραλαβής της Στρατιωτικής διοίκησης Λέσβου ακολούθησε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών στο Κιόσκι.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img