Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

«Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με προτάσεις και πιέσεις στην κυβέρνηση και όλους τους φορείς προκειμένου να συνδράμουν τους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους πληγέντες στα Βατερά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, που επισκέφθηκε χθες την περιοχή. Τον πρώην Υπουργό Υποδομών συνόδευαν ο Βουλευτής του Νομού μας, Γιάννης Μπουρνούς και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο, αυτοδιοικητικούς της περιοχής και κατοίκους. Στη συνέχεια, τα μέλη του Κλιμακίου πραγματοποίησαν αυτοψία στις οικίες και τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και συνομίλησαν με τους πληγέντες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων τους ενώ, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η επικοινωνία μαζί τους θα είναι διαρκής.

Λίγο αργότερα ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ επεσήμανε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν τεράστια κενά τόσο στη χρηματοδότηση που θα έπρεπε να είχε δοθεί για πρόληψη και δεν δόθηκε, όσο και στη φάση της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και στη φάση της αποκατάστασης. Δεν πρέπει και οι κάτοικοι των Βατερών να βιώσουν αυτά που βιώνουν οι πληγέντες συμπολίτες μας από τις περσινές πυρκαγιές, όπου δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα. Η επίσκεψή μας δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, θέλουμε να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, όχι σε κλειστά γραφεία, και να μας πουν οι πληγέντες από πρώτο χέρι τα προβλήματα που βιώνουν προκειμένου να τους στηρίξουμε». 

Κλείνοντας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Βουλευτή μας, Γιάννη Μπουρνού, που όλες τις ημέρες της πυρκαγιάς ήταν εδώ, δίπλα στους πολίτες και τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη και έσωσαν με τις προσπάθειές τους πολλά σπίτια. Συγχαρητήρια και στους τοπικούς πυροσβέστες που με λίγα μέσα και με λιγοστό προσωπικό υπερέβαλλαν εαυτούς».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img