Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

«Θα στηρίξω τις αυτοδιοικητικές επιλογές του κόμματός μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε πλήρη διάψευση όσων ανέφερε δημοσίευμα σε αθηναϊκό ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο σχολιάσαμε στο χθεσινό φύλλο, σχετικά με τη σχέση του με τα κεντρικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά τον Πρωθυπουργό, προχώρησε με παρέμβασή του στα «ΝΕΑ της Λέσβου», ο Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα. Παράλληλα, δηλώνει εξ αρχής τη στήριξή του στις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ενώ διαψεύδει και την εμπλοκή του στην επιλογή συνεργατών του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω δημοσίευμα έφερε τον κ. Αθανασίου να «αποστασιοποιείται» – με ενέργειές του – από τον Πρωθυπουργό με αφορμή και τον πρόσφατο διορισμό του Νίκου Αναγνωστόπουλου ως ειδικού συμβούλου του Περιφερειάρχη, με δεδομένο ότι ο πρώτος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λήμνου και μάλιστα υποψήφιος με την Χριστιάνα Καλογήρου. Και αυτό καθώς φαίνεται πως ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν «υπάκουσε» στα κεντρικά του κυβερνώντος κόμματος που δεν έδινε… τις «ευλογίες» του για τη συνεργασία με τον κ. Μουτζούρη, την οποία (κατά το δημοσίευμα) «χρεώνεται» ο κ. Αθανασίου, υπό την έννοια ότι υποτίθεται πως την ενθάρρυνε, ενώ θεωρείται πως το συγκεκριμένο στέλεχος της Λήμνου είναι και «άνθρωπος του Βουλευτή». Μάλιστα, το δημοσίευμα, έκανε λόγο για κλυδωνισμούς και για έντονη ενόχληση στα υψηλά κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως ο κ. Αθανασίου δεν ενδιαφερόταν για την άποψη του Πρωθυπουργού για τον ίδιο, καθώς… θα απολάμβανε τη στήριξη του επόμενου αρχηγού!

«Το δημοσίευμα αυτό είναι ανυπόστατο, προέρχεται από κύκλους της Λέσβου και έχει ως στόχο να πλήξει και εμένα προσωπικά αλλά και τη Νέα Δημοκρατία. Η σχέση μου με τον Πρωθυπουργό είναι άριστη!» τονίζει ο κ. Αθανασίου στα «ΝΕΑ της Λέσβου», διαψεύδοντας και την εμπλοκή του στη συνεργασία του κ. Μουτζούρη με τον κ. Αναγνωστόπουλο. «Ουδεμία ανάμειξη έχω με την αξιοποίηση του κ. Αναγνωστόπουλου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον οποίο πρακτικά “βρήκα” στη Νέα Δημοκρατία και δεν τον γνωρίζω προσωπικά πλην της κομματικής του ιδιότητας, ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λήμνου» επισημαίνει, θέλοντας να καταρρίψει και τον ισχυρισμό ότι ο νέος ειδικός σύμβουλος του κ. Μουτζούρη ήταν «άνθρωπός» του.

Διάψευση για Περιφέρεια

Ο κ. Αθανασίου παράλληλα διέψευσε και τις φήμες, που τον ήθελαν να τίθεται υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν έχω σχολιάσει τις φήμες αυτές, τις θεωρώ ήσσονος σημασίας, αλλά δεν ευσταθούν. Θα είμαι ξανά υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα θα στηρίξω τις αυτοδιοικητικές επιλογές του κόμματός μου», δήλωσε ο Βουλευτής.

Με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, πέραν του να βάλει τέλος στα σενάρια, που τον ήθελαν να διεκδικεί την Περιφέρεια τον Οκτώβριο του 2023, ο κ. Αθανασίου επίσημα τουλάχιστον δηλώνει πως δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μουτζούρη, όσο αυτή βέβαια δεν αποτελέσει εν τέλει επίσημη επιλογή και της ΝΔ, σενάριο που όπως έχουμε σχολιάσει και σε παλαιότερα ρεπορτάζ ναι μεν συζητήθηκε, ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να προχωρήσει. Γεγονός, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένη τη γνωστή τοις πάσι στήριξη του Βουλευτή στην υποψηφιότητα του κ. Μουτζούρη προεκλογικά, που εν πολλοίς βοήθησε και στη νίκη του στις εκλογές του 2019.    

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img