Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

«Θα συνεχίσουμε προς τα χειρότερα ή θα γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές;»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε κλίμα προεκλογικής ετοιμότητας πραγματοποιήθηκαν χθες νωρίς το βράδυ τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΚΚΕ, στην έδρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή, καθώς με αυτόν τον τρόπο το κόμμα θέλει να ενισχύσει τη δυναμική που καταγράφει στην ευρύτερη περιοχή επαναφέροντας τη λειτουργία γραφείων για την κομματική οργάνωση, μια και γραφεία υπήρχαν στο μακρινό παρελθόν.

Τα εγκαίνια των γραφείων του ΚΚΕ στην Καλλονή στα οποία παρέστησαν μέλη και στελέχη του κόμματος και από την περιοχή και από άλλες περιοχές της Λέσβου, πραγματοποίησε κατά κάποιο τρόπο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Λουίζα Ράζου, η οποία ήταν η ομιλήτρια στην εκδήλωση που έγινε στην πλατεία της Καλλονής χθες νωρίς το βράδυ, ενώ χαιρέτισε η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα. Την κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κατάμεστη από κόσμο και κυρίως νέους πλατεία Καλλονής άνοιξε ο επικεφαλής του ΚΚΕ Καλλονής, Σταύρος Μαντατής.

Η κ. Ράζου επεσήμανε ότι «η Λέσβος και αυτό το “θερμό” καλοκαίρι θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και στις εκλογές θα τηρήσει τις αγωνιστικές παραδόσεις που ανανεώνονται με το κόμμα μας στα μέτωπα πάλης καθημερινά και θα ξαναστείλει τον κόκκινο βουλευτή του για να ακούγεται δυνατά η φωνή του μέσα στο σπίτι τους – την Βουλή – και να τους χαλάμε τα σχέδια, μέχρι ο λαός μας να πει το οριστικό go back στο σύστημα των εκμεταλλευτών και στείλει οριστικά το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου εκεί που του πρέπει: στις σελίδες της ανθρώπινης προϊστορίας!».

Η κ. Ράζου τόνισε ότι διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο που νέες δυσκολίες και ανησυχίες κυριεύουν το λαό και δεν υπάρχει πτυχή της ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας που να μην ζει τις βαριές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Συνέπειες που τις έκανε ακόμα βαρύτερες ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγουν ΝΑΤΟϊκοί και Ρώσοι στο έδαφος της Ουκρανίας και ενώ εύφλεκτο υλικό συσσωρεύεται και σε άλλες γωνιές του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας ότι οι ανταγωνισμοί για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα χρειάζονται ακόμα πολύ αίμα για να ξαναχαρακτούν οι νέες ζώνες οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής, οι νέες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες», ανέφερε η κ. Ράζου. Και συνέχισε:  «Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη είναι αποκαλυπτική σε ό,τι αφορά τους επικινδύνους σχεδιασμούς αυτής της λυκοσυμμαχίας. Συγκεντρώνουν τεράστια δύναμη πυρός. Πάνω από 300.000 στρατό θέτουν σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Στη συνοριογραμμή με την Ρωσία θα τοποθετήσουν ομάδες μάχης ενισχύοντας το ανατολικό τμήμα του ΝΑΤΟ και την δύναμη ταχείας επέμβασης που σήμερα αριθμεί 40.000 στρατό. Λένε καθαρά ότι τους απασχολεί πώς θα απαντήσουν στην αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας και χαιρετίζουν τους νέους τους συμμάχους, όπως είναι η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη σύνοδό τους… Η Τουρκία παζάρεψε και υπέγραψε τελικά μνημόνιο συνεργασίας με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, την Σουηδία και την Φινλανδία.

Σε αυτά τα πλαίσια κόβουν νέο κοστούμι στους λαούς για να πληρώσουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς τους. Πάνω από 1,051 τρις εκατομμύρια δολάρια θα δαπανήσουν το 2022 για να χρηματοδοτήσουν τα πολεμικά τους σχέδια».

Το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε ότι η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες συμβάλλοντας με 7,5 δις, που αντιστοιχούν σε 3,76% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και αυτές ακόμα των ΗΠΑ!

«Πρόκειται για πρόκληση για την οποία ευθύνεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, που η κάθε μια αποδεικνυόταν ΝΑΤΟϊκότερη της προηγούμενης, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες για να στηριχτούν οι συμμαχίες της ελληνικής  αστικής τάξης και οι επιδιώξεις της για αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο και προϋποθέσεις για νέες κερδοφόρες μπίζνες από το μοίρασμα της λείας», είπε. 

Η κ. Ράζου υπογράμμισε ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το δίλημμα είναι «αν θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό, ή αν θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, σε κάθε εργάτη και εργάτρια που παλεύει για το μεροκάματο, σε κάθε βιοπαλαιστή μικροεπαγγελματία και αγρότη, σε κάθε νέο που δεν συμβιβάζεται με την χαμοζωή, να πάρει την τολμηρή απόφαση και να βαδίσει μαζί μας στο δρόμο της ανατροπής της σημερινής κατάστασης», καλώντας τους πολίτες να σκεφτούν πώς θα ήταν η ζωή όταν «ο τεράστιος πλούτος που παράγουμε με την δουλειά μας, δεν τον έκλεβαν οι κεφαλαιοκράτες για να συσσωρεύουν κέρδη οι επιχειρήσεις τους και να τροφοδοτούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την φοροληστεία. Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εξευτελιστικούς μισθούς, συχνά χωρίς ωράρια και ασφάλιση, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις μεταφορές», είπε μεταξύ άλλων.

Το στέλεχος του ΚΚΕ καταλόγισε στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι «σαν έτοιμοι από καιρό και με πιθανούς άλλους πρόθυμους, όπως κι αν βαφτίσουν την επόμενη κυβέρνηση, θα έχουν ως βασικούς άξονες της πολιτικής, που θα εφαρμόσουν, τη σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος σε συνθήκες που ο κίνδυνος της ύφεσης χτυπά ξανά την πόρτα σε μια σειρά κλάδους της καπιταλιστικής οικονομίας.

Να υλοποιήσουν τους αντιλαϊκούς στόχους του υπερμνημονίου που συνοδεύει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, που βέβαια δεν αφορούν την βελτίωση της θέσης της λαϊκής πλειοψηφίας και να προωθήσουν την περιβόητη “πράσινη μετάβαση” με τα νέα πράσινα χαράτσια και την απελευθέρωση της ενέργειας.

Τηρώντας μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις απέναντι στην στρατηγική της ΕΕ και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ».

«Αυτοί οι άξονες είναι απαράβατοι. Η εξειδίκευσή τους από την επόμενη κυβέρνηση σημαίνει νέα μέτρα που θα κάνουν πιο σκληρές τις συνθήκες δουλειάς για πολυπληθή τμήματα εργαζομένων», κατέληξε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Ράζου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img