Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Θα συστηθούμε ξανά»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που «εκπέμπουν» οι κρατήσεις λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα των δρομολογίων, που συνδέουν τη Μυτιλήνη με τα τουρκικά παράλια. Το ενδιαφέρον για μετακινήσεις από τη Λέσβο προς τη γειτονική χώρα και το αντίστροφο είναι ήδη μεγάλο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την υποδοχή Τούρκων επισκεπτών αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο τις επόμενες εβδομάδες. Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν, ωστόσο, πως αυτό το πρώτο διάστημα «ανοίγματος» της τουρκικής αγοράς είναι κομβικής σημασίας και για την υπόλοιπη σεζόν, καθώς επί της ουσίας η Μυτιλήνη συστήνεται ξανά ως προορισμός στους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

«Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι ικανοποιητικό δεδομένης της εποχής», σχολιάζει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, επισημαίνοντας πως καθαρή εικόνα για το πώς θα κινηθεί φέτος η αγορά της Τουρκίας θα ξεκινήσει να σχηματίζεται με την έναρξη των δρομολογίων από την Πέμπτη 14 Απριλίου. «Βλέπουμε πως και ο καιρός είναι ακόμη λίγο άστατος. Αν βελτιωθεί περισσότερο και αν αποκτήσουν και μια πιο “φυσιολογική ροή” οι ζωές μας η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ο ίδιος.

Το ότι θα πρέπει να περιμένουμε δύο εβδομάδες μέχρι να δούμε μια σχετική αύξηση του ενδιαφέροντος Τούρκων επισκεπτών να έρθουν στη Μυτιλήνη υποστηρίζει ο τουριστικός πράκτορας, Άρης Λαζαρής. «Από την 1η Μαΐου, που θα ξεκινήσει το μπαϊράμ, και τα δρομολόγια για το Αϊβαλί θα είναι καθημερινά αντί για 2 με 3 φορές την εβδομάδα, θα δούμε μεγαλύτερη κίνηση από την Τουρκία στη Μυτιλήνη. Τότε ξεκινά πρακτικά η σεζόν μας και θα κρατήσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου» σχολιάζει, τονίζοντας πως ήδη υπάρχει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον Τούρκων επισκεπτών για να ταξιδέψουν σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τη Λέσβο μέχρι και το Καστελόριζο, με το μεγαλύτερο ωστόσο να εντοπίζεται για το δρομολόγιο που συνδέει τη Σμύρνη με τη Χίο.

Συστηνόμαστε ξανά

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Λαζαρής στο γεγονός ότι με δεδομένο ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία σταμάτησαν το Φεβρουάριο του 2020, μετράμε δυο γεμάτες χρονιές κατά τις οποίες δεν υποδεχτήκαμε Τούρκους επισκέπτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ως προορισμός θα πρέπει να «συστηθούμε» ξανά σε αυτούς με το πρώτο διάστημα να παίζει κομβικό ρόλο για την εξέλιξη όλης της υπόλοιπης σεζόν. «Από την αστυνομία που θα υποδεχτεί μαζικά τους επισκέπτες, μέχρι και τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της εστίασης και του εμπορίου, όσοι εμπλέκονται στην υποδοχή τους θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπό μας» αναφέρει, επισημαίνοντας πως οι πρώτοι επισκέπτες είναι αυτοί που θα μεταφέρουν και τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι τους στη Μυτιλήνη σε όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν.

«Δυστυχώς οι επαγγελματίες της Λέσβου έχουν περάσει κι αυτοί δυο πολύ δύσκολα χρόνια. Να μην πιστέψουν πως από το πρώτο διάστημα θα έχουν τα οικονομικά οφέλη μιας ολόκληρης σεζόν. Πρέπει να συγκρατήσουμε τις τιμές» αναφέρει ο κ. Λαζαρής, σχολιάζοντας πως και η οικονομική κατάσταση των Τούρκων είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με εκείνη πριν από δύο χρόνια.

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα καραβάκια θα έρθουν από τα απέναντι παράλια στη Μυτιλήνη για επιθεώρηση στις 12 Απριλίου και στις 14 του μηνός θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο από τη Μυτιλήνη προς το Αϊβαλί, «ανοίγοντας» την αγορά της Τουρκίας ξανά μετά από δύο χρόνια, κατά τα οποία η πανδημία είχε παγώσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις