ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Το ταξίδι του Αετού στην Γ΄ Εθνική ολοκληρώθηκε. Αποδείχτηκε σύντομο αφού δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής.

Η ομάδα των Λουτρών βασίστηκε αποκλειστικά σε ντόπιο υλικό δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες από το νησί να ζήσουν την εμπειρία της εθνικής κατηγορίας. Ο Θεαγένης Διονυσάτος, που μαζί με τον Θανάση Τσίγκα ήταν το τεχνικό δίδυμο στον σύλλογο, μίλησε αποκλειστικά στα Νέα της Λέσβου, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Ο επί πέντε έτη τεχνικός του Αετού αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, όπως για παράδειγμα τι ήταν αυτό που στοίχισε στην ομάδα των Λουτρών και δεν κατάφερε να σωθεί.

Το ταξίδι του Αετού στην Γ΄ Εθνική ολοκληρώθηκε. Οι εντυπώσεις και αν η ομάδα σας μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία;

«Ήταν ένα ωραίο ταξίδι με πολλές εμπειρίες. Αυτό που μας μένει στο τέλος είναι ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αν δείτε όλα τα παιχνίδια εκτός από ένα με την Θύελλα Ραφήνας, όλα τα υπόλοιπα τα παλέψαμε μέσα στο γήπεδο ίσοι προς ίσοι. Δυστυχώς αυτό που μας έλειπε ήταν η λεπτομέρεια. Όλα τα ματς έχουν κριθεί εκεί. Eπίσης είχαμε πρόβλημα στην επίθεση σε κάποια γκολ που δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε, ώστε να είχαμε πάρει κάποιες νίκες, αλλά είχαμε και στην άμυνα κάποιες αδράνειες που μας στοίχισαν. 

Παρόλα αυτά εγώ το μόνο που έχω να πω για τους παίκτες μου, είναι συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν, δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν, όλα τα παιδιά έμπαιναν μέσα στο γήπεδο και έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Δυστυχώς, όπως είπα και στην αρχή, αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Ο Αετός πληρώνει την απώλεια στην Σάμο στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που μας στοίχισε και το ‘χα πει τότε ότι στη Σάμο ήταν το πιο δύσκολο ματς, γιατί ήταν μετά από αποχή τεσσάρων μηνών. Θα παίζαμε σε ένα γήπεδο στο οποίο ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός, θα παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος αφού δεν είχε να χάσει κάτι. Αντιθέτως για μας ήταν ένα παιχνίδι κομβικό αφού έπρεπε να νικήσουμε πάση θυσία. 

Πήγαμε εκεί βρήκαμε ένα κακό γήπεδο, είχε επίσης πολύ αέρα και αυτό μας δυσκόλεψε, αλλά ήταν ένα ματς που θα έπρεπε να το είχαμε κερδίσει. Δυστυχώς δεν το κάναμε και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι κομβικοί αυτοί οι χαμένοι βαθμοί στο τέλος του πρωταθλήματος. Υπολογίζαμε πολύ σε αυτούς τους δύο χαμένους βαθμούς στην Σάμο και ουσιαστικά μας έλειπαν άλλοι δύο βαθμοί στην έδρα μας. Αν τους είχαμε τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Θα είχαμε 14-15 βαθμούς και τώρα θα είχαμε σωθεί».

Εκτός από το ότι τα παιχνίδια χάθηκαν στις λεπτομέρειες, πιστεύετε ότι έφταιξε και κάτι άλλο;

«Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι άλλο. Σίγουρα μετά την τετράμηνη διακοπή του πρωταθλήματος, οι ομάδες δεν ήταν έτοιμες και ήταν φύσει αδύνατο να είναι έτοιμες. Νομίζω ότι παρουσιάσαμε μία ομάδα, άκρως ανταγωνιστική, μία ομάδα που αν καθίσετε και δείτε τα στατιστικά της, δημιουργούσε ευκαιρίες που δεν ήταν για ομάδα υποβιβασμού, αλλά για ομάδα πρωταθλητισμού. Οπότε ήταν ένα καλοδουλεμένο σύνολο, αλλά αυτό που μας στοίχισε, όπως προείπα, είναι η λεπτομέρεια και στην επίθεση και στην άμυνα».

-Το εγχείρημα της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέβηκε ο Αετός στην Γ΄ Εθνική να βασιστεί στα δικά του παιδιά, θεωρείτε ότι πέτυχε;

«Για μένα αυτό ήταν ό,τι καλύτερο και το σκεπτικό μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια όταν ανέλαβα από την πρώτη μέρα τον Αετό πριν πέντε χρόνια ήταν αυτό. Με βήματα σιγά-σιγά να μπορέσουμε να φέρουμε την ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Και όταν θα τον επιτυγχάναμε αυτό τον στόχο, να φθάναμε δηλαδή στην Γ΄ Εθνική, θα πηγαίναμε με ντόπια παιδιά. 

Για μένα βάσει αυτού που είδα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα. Επιτυχημένη δεν ήταν η σωτηρία ότι πέσαμε. Αλλά νομίζω σε γενικές γραμμές το να βασιστούμε σε γηγενείς παίκτες ήταν σωστό καθώς υπάρχουν ταλέντα στο νησί, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σταθούν στην Γ΄ Εθνική, απλώς αυτό που τους λείπει είναι η εμπειρία».

-Κόουτς εάν το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε δύο γύρους και όχι σε έναν, τότε πιστεύετε πως η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική;

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα αν είχαμε πάρει αυτούς τους τέσσερις βαθμούς που είπα και νωρίτερα, θα είχαμε παραμείνει στην κατηγορία. Αλλά και όταν γινόταν το πρωτάθλημα ολόκληρο, νομίζω ότι θα είχαμε την δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη μας και θα παίρναμε καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν ένα πρωτάθλημα σπριντ, δεν ήταν ένας μαραθώνιος και οποιοδήποτε λάθος στοίχιζε και εμείς κάναμε δύο-τρία λάθη που μας κόστισαν».

Στην Ελλάδα ζούμε, ακούγονται πολλά τόσο στα γραφεία όσο και στα φίλαθλα στέκια περί παραμονής όλων των ομάδων ή ότι θα πέσουν δύο ομάδες. Εσείς το πιστεύετε αυτό στα Λουτρά;

«Ναι έχει ακουστεί αυτό και ασφαλώς το πιστεύουμε και νομίζω ότι από τη στιγμή που δεν θα ανέβουν ομάδες από τα τοπικά και σε συνδυασμό με τον τρόπο που έγινε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, που δεν έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιες ομάδες να διεκδικήσουν την παραμονή τους, θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρξουν λιγότεροι υποβιβασμοί ή ακόμα και να μην πέσει καμία ομάδα».

-Σας έκανε κάτι εντύπωση στις 11 αυτές αγωνιστικές που διανύσαμε;

«Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Αν εξαιρέσουμε δύο ομάδες, την Σάμο και την Χίο, που και αυτές προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικές, ειδικά η Μικρασιατική, νομίζω ότι για όλες τις υπόλοιπες ομάδες από τον Αετό έως και την Θύελλα Ραφήνας που πήρε τον τίτλο, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Για παράδειγμα η δική μου η ομάδα που δεν κατάφερε να μείνει στην Γ΄ Εθνική, είδα ότι πάλεψε όλα τα παιχνίδια στα ίσια».

-Αρκετοί αντίπαλοι προπονητές που έπαιξαν με τις ομάδες τους κόντρα στον Αετό ανέφεραν πως αυτή η ομάδα δεν άξιζε να πέσει. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Δυστυχώς αυτό το έχουμε ακούσει από όλους τους προπονητές. Και από όλες τις ομάδες καθώς με όποια έχουμε παίξει, μας έχουν πει πολύ καλά λόγια για το πόσο οργανωμένη και καλοδουλεμένη είναι αυτή η ομάδα και ότι δεν άξιζε να πέσει. Είναι αυτό που είπα πριν ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας».

-Ανεξαρτήτως αν θα πέσουν ή όχι οι ομάδες, εσείς πιστεύετε ότι μπορεί ο Αετός στο μέλλον να επανέλθει στην Γ΄ Εθνική;

«Η διοίκηση έχει δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια του τι μπορεί να κάνει. Πέρυσι το καλοκαίρι κανένας δεν πίστευε ότι θα κατέβει ο Αετός στην Γ΄ Εθνική. Και κατέβηκε και έφτιαξε μία καλή ομάδα που ήταν ανταγωνιστική, κερδίσαμε το σεβασμό όλων των ομάδων και όλο αυτό πιστώνεται στη διοίκηση που φέρθηκε με πολύ καλό τρόπο σε όλες τις ομάδες, που με τη σειρά τους μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία. Επίσης πρέπει να ξεφύγουμε από άλλες εποχές και το τι γινόταν. Πλέον τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια και στις φυσούνες. Οπότε για να απαντήσω στην ερώτηση θεωρώ πως ναι ο Αετός μπορεί στο μέλλον να αγωνιστεί ξανά στην Γ΄ Εθνική».