Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ: «Πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Ο προπονητής του Αετού, Θεαγένης Διονυσάτος, μίλησε τις προηγούμενες μέρες στην αθλητική ιστοσελίδα soccerlive.gr, εκφράζοντας την γνώμη του για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

Ο τεχνικός της ομάδας των Λουτρών είναι υπέρ της επανέναρξης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως από το ποδόσφαιρο ζουν αρκετοί παίκτες της Γ΄ Εθνικής. Ο κ. Διονυσάτος αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα πορεία του Αετού στο πρωτάθλημα, για τους στόχους του συλλόγου, το επίπεδο της Κατηγορίας, για την προσπάθεια της διοίκησης αλλά και για τον Αιολικό. 

Αναλυτικά:

Κόουτς πιστεύεις ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

«Προσωπικά είμαι υπέρ να ξεκινήσει. Δεν γίνεται σε όλη την Ευρώπη να γίνονται πρωταθλήματα της τρίτης κατηγορίας και η Ελλάδα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα. Νομίζω ότι σιγά-σιγά πρέπει να επιστρέψουμε στα γήπεδα, όμως, θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα θεσπίσει η Κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, επειδή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο όγκος των ομάδων σε σχέση με τις επαγγελματικές κατηγορίες είναι μεγαλύτερος, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις καθώς δύσκολα όλες οι ομάδες θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος των covid-test. Πάντως, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στην Γ’ Εθνική που ζουν από το ποδόσφαιρο τις οικογένειές τους και οι ιθύνοντες πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής. Σκεφτείτε ένας ποδοσφαιριστής που ζει την οικογένειά του από το ποδόσφαιρο έχει να εργαστεί τόσους μήνες. Στο τέλος θα υπάρχει θέμα επιβίωσης διότι μπορεί να αγωνίζονται στην κατηγορία αρκετοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά δεν καλύπτονται από πουθενά αφού η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική».

Σαν Αετός Λουτρών είστε ευχαριστημένοι από την πορεία;

«Ευχαριστημένοι είναι η αλήθεια ότι είμαστε, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη συγκομιδή. Για εμάς είναι κάτι πρωτόγνωρο η συμμετοχή μας στην Γ’ Εθνική, αφού η ομάδα είχε να αγωνιστεί 20 χρόνια σε εθνική κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά παλεύουμε και νομίζω ότι ήμασταν σε καλό δρόμο. Ο όμιλος πιστεύω ότι είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή».

-Θεωρείς ότι το επίπεδο της Γ’ Εθνικής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι χαμηλό;

«Ναι πιστεύω ότι το επίπεδο είναι πιο χαμηλό. Φανταστείτε εμείς όταν συμμετείχαμε με τον Αιολικό στην Γ’ Εθνική υπήρχαν ομάδες με βαριές φανέλες, όπως ο Παναιτωλικός, η Ηλιούπολη και πολλές άλλες. Άλλαξαν όμως τα χρόνια».

Ένα σχόλιο για την προσπάθεια της διοίκησης…

«Πιστεύω ότι είναι αξιέπαινη. Όταν η ομάδα ανέβαινε πέρυσι κανείς δεν περίμενε ότι θα δήλωνε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κυρίως, λόγω των εξόδων που υπάρχουν με τα ταξίδια και τις διαιτησίες. Ήταν δύσκολο το εγχείρημα, όμως, οι άνθρωποι της διοίκησης βγήκαν μπροστά και παρά τις δύσκολες συνθήκες, έδειξαν ότι αγαπούν πραγματικά την ομάδα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια όχι απλά επειδή κατέβασαν την ομάδα, αλλά επειδή δημιούργησαν ένα εξαιρετικό σύνολο για τα δεδομένα της κατηγορίας».

Ο Αιολικός μπορεί να κατακτήσει την άνοδο;

«Βλέποντας την προσπάθεια που έκανε η διοίκηση φέρνοντας παίκτες εγνωσμένης αξίας πιστεύω ότι βάσει ομίλου είναι η χρονιά του Αιολικού άσχετα με το μέτριο ξεκίνημα. Υπάρχει εξήγηση όμως, αφού ο Αιολικός δεν έδωσε πολλά φιλικά παιχνίδια. Βάσει υλικού νομίζω ότι θα πρωταγωνιστήσει και στο τέλος θα κερδίσει την άνοδο».

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις