Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Θέλεις άσυλο; Υπόγραψε…

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Κάθε πρωί λέω στον εαυτό μου: Γιάννη πρέπει να αρχίσεις να τρως υγιεινά, να κόψεις το τσιγάρο, να μην πίνεις σφηνάκια… Ευτυχώς δεν με λένε Γιάννη!!!

***Τα βλέπω εγώ: Μένιος Φουρθιώτης Υπουργός Πολιτισμού, Φιλιππίδης Γ.Γ. Ισότητας των δύο φύλων, Λιγνάδης Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ρουπακιάς Υπουργός Δημόσιας Τάξης… Ο επόμενος ανασχηματισμός χτίζεται σιγά – σιγά!!!!!

*** Ρε φίλε παλιά όταν λέγαμε «το ’χεις κάνει;», δεν εννοούσαμε το εμβόλιο… Ρε πού καταντήσαμε!!!!

*** Άλλο ΛΟΑΤΚΥ σκέτο, άλλο πρεζόνι σκέτο, κι άλλο διαρρήκτης σκέτο. Ο συνδυασμός… σκοτώνει!

*** Να δω στην παρέλαση  της 28ης, στην εξέδρα των επισήμων τον Γκούφη (Παπανδρέου), κι ας πεθάνω…

*** Σαν τον ΖΑΚ, έχουν χάσει την ζωή τους κι άλλοι νέοι, και μάλιστα ΚΑΙ από κρατική βία… αλλά  δεν έγινε τόση «φασαρία»!!!!!! Και βέβαια φάτσα – κάρτα πολιτικοί για φωτογράφιση… αλοίμονο!!!!!!

*** Ως προϋπόθεση για να πάρουν ΑΣΥΛΟ όλοι αυτοί οι προερχόμενοι από τις «Θρησκευτικές Δημοκρατίες» και που προορίζονται για εδώ αλλά και για άλλες Ευρωπαϊκές  Δημοκρατίες, θα πρέπει να υπογράφουν ότι ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών, διότι είναι νόμοι των κρατών που επιθυμούν να πάνε. Τα πράγματα είναι απλά. Για τον ΟΗΕ ισχύει και ορίζεται: Ισότητα των φύλων είναι η κατάσταση της ίσης ευκολίας πρόσβασης σε πόρους και ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής συμμετοχής της λήψης αποφάσεων και της ίσης αντιμετώπισης από τον νόμο. 

Για τα δικαιώματα της γυναίκας: Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα για σωματική ακεραιότητα και αυτονομία, να είναι ελεύθερες από σεξουαλική βία, να ψηφίζουν, να κατέχουν δημόσια αξιώματα, να συνάπτουν νομικές συμβάσεις, να έχουν ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, να δουλεύουν, να αμείβονται με ίσους μισθούς (δίκαια αμοιβή), να έχουν αναπαραγωγικά δικαιώματα, να έχουν ιδιοκτησία και να μορφώνονται. Και τέλος από την διακήρυξη της Unicef στο άρθρο 3 ορίζεται: Η απόλαυση των ίσων δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης από άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια σε όλες τις πτυχές της ζωής. Θα τους βάζουν να το υπογράφουν ή όχι;

*** Α, ρε, Σωτήρη Τσιόδρα πόσο μου έλειψες!!!! Αξίζει ένα «φούντωμα» της πανδημίας για καμιά εικοσαριά μέρες (εικονικό, ε, ξέρεις εσύ) και να σε βλέπω κάθε απόγευμα στην TV, και μετά ας πέσουν τα ‘’ποσοστά’’, ούτως ή άλλως «ρυθμιζόμενα» είναι. Α, ξέχασα, 5-6 φορές έχε δίπλα σου και τον Χαρδαλιά, ταιριάζετε με την πανδημία ρε Σώτο… έτσι σας έχουμε συνηθίσει. Κι ο Έλληνας ξέρεις Σώτο, είναι να μην συνηθίσει κάτι, μετά «το κάνει»… από συνήθεια!!!!!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 22-10-21
Επόμενο άρθροΧαίρε, ω χαίρε, λευτεριά!