«Θέλω να αγωνιστώ στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ!»

Το δικό του όνειρο ζει εδώ και λίγες μέρες ο Στρατής Καλλιοντζής, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Ο 14χρονος Λέσβιος μπασκετμπολίστας με ύψος παρακαλώ 1,99, έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και από τον Παλλεσβιακό και τη Λέσβο, βρίσκεται πλέον στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο Καλλιοντζής που αγωνίζεται και στην προ-Εθνική, έχει πολλά όνειρα και στόχους για το μέλλον και πώς να μην το κάνει, αφού είναι μόλις 14 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο 14χρονος αθλητής που κατά προτίμηση αγωνίζεται στη θέση 3 παίζοντας πάντως και στις άλλες θέσεις, δίνει την πρώτη του συνέντευξη στα Νέα της Λέσβου ως αθλητής του ΠΑΟΚ και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μας εξηγεί πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν υπήρξε η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας. Περιγράφει πώς είναι οι πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη, τι σημαίνει για εκείνον αυτή η μεγάλη μεταγραφή, αν βοήθησαν οι εμφανίσεις του με τον Παλλεσβιακό και τέλος μας εξηγεί ποια είναι τα σχέδιά του από εδώ και πέρα.

-Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ;

«Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ προέκυψε από τα καμπ που ήμουν στην προ-Εθνική όπου εκεί με είδαν, πήραν και γνώμες από τους προπονητές την Εθνικής και έτσι από εκεί προέκυψε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά η κλήση μου στην προ-Εθνική έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να βρεθώ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη».

-Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν υπήρξε η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας;

«Πριν γίνει η πρώτη επαφή, είχα λίγο άγχος όμως μόλις έγινε η πρώτη κουβέντα με τους ανθρώπους του συλλόγου από την καλοσύνη που μου έδειξαν μου έφυγε το όποιο άγχος είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οπότε το άγχος και τα συναισθήματα έδωσαν την θέση τους σε  χαρά και θέληση, να δουλέψω με τους προπονητές που με υποδέχτηκαν με πολύ θερμό τρόπο».

-Περίγραψέ μου τις πρώτες σου μέρες στον ΠΑΟΚ.

«Οι πρώτες μέρες ήταν λίγο δύσκολες επειδή ήμουν σε ξένο περιβάλλον και δεν ήξερα κανέναν, αλλά αυτό ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα. Γνώρισα τα υπόλοιπα παιδιά που είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, γίναμε όλοι φίλοι και είμαστε πλέον μια οικογένεια. Επίσης οι πρώτες μέρες είναι και λίγο κουραστικές λόγω των διπλών προπονήσεων που έχουμε κάθε μέρα. Όμως όσο περνάει ο καιρός αρχίζω και βρίσκω το ρυθμό μου και θα είμαι έτοιμος εν όψει των επίσημων αγώνων».

-Τι σημαίνει για σένα προσωπικά η μεταγραφή σου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Όταν έμαθα ότι ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ για εμένα, φυσικά ενθουσιάστηκα και χάρηκα. Για μένα η μεταγραφή αυτή είναι μια νέα αρχή. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθώ. Έτσι για μένα η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ σημαίνει περισσότερη δουλειά και προσπάθεια για να γίνω ακόμα καλύτερος παίχτης και φυσικά να καταφέρω να εκπληρώσω τα όνειρά μου και τους στόχους που έχω βάλει για το μέλλον».

Οι εμφανίσεις σου με τον Παλλεσβιακό βοήθησαν σε όλο αυτό και σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις;

«Σίγουρα βοήθησαν οι εμφανίσεις μου με τον Παλλεσβιακό. Καταρχάς αυτή η ομάδα με έκανε παίχτη, μου δίδαξε και μου έμαθε πολλά για το μπάσκετ και σίγουρα βοήθησε σε όλο αυτό και τους ευχαριστώ για αυτό. Τώρα όσον αφορά τη θέση έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση για την θέση 3, αλλά μου αρέσουν όλες».

-Είσαι μόλις 14 ετών και έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πάνω. Ποια είναι τα σχέδιά σου από εδώ και πέρα;

«Τα σχέδιά μου από εδώ και πέρα είναι να δουλέψω και να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να βελτιωθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Και φυσικά να καταφέρω να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Και θα ήθελα να τονίσω κάτι τελευταίο, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές που με βοήθησαν, με στήριξαν, με πίστεψαν και μου έμαθαν πολλά πράγματα και να ευχαριστήσω και εσάς για τις ευχές που μου στείλατε, αλλά και για την συνέντευξη».