Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Θερμή υποδοχή Αθανασίου από Μακρή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

  • Ο κύριος Αθανασίου ανακοίνωσε την κάλυψη δύο θέσεων επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του μαστογράφου και συζήτησε με την πρόεδρο της μονάδας Ελένη Μακρή, που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος και του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, καθώς και με την Συντονίστρια ιατρό, Ελεονώρα Μανιάτη, τόσο για τις προσπάθειες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να συμβάλλει και ο ίδιος προς το Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Αθανασίου επισκέφθηκε και τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους και τον περιφερειακό διευθυντή Μαΐστρο Κλαδογένη, με τον οποίο θα έχει συνάντηση και το επόμενο διάστημα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ο κ. Αθανασίου συνομίλησε με τον πρόεδρο των εργαζομένων της μονάδας, Θεόδωρο Λογοθέτη, καθώς και με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του Βορείου Αιγαίου, που είναι και οι δύο από τη Λέσβο και συγκεκριμένα οι κύριοι Μαμάκος και Ξυπτεράς.

Σύσκεψη

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αθανασίου κατά την άφιξή του στο Κέντρο Υγείας της Επάνω Σκάλας έτυχε θερμής υποδοχής από την Ελένη Μακρή, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο της Συντονίστριας κ. Μανιάτη και ακολούθησε σύσκεψη, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της μονάδας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα ιατρεία καταλήγοντας στο ακτινολογικό, όπου είδε και από κοντά τον μαστογράφο και δέχτηκε τις ευχαριστίες της κ. Μακρή και της κ. Μανιάτη. 

Ο κύριος Αθανασίου ευχαρίστησε και εκείνος από την πλευρά του την πρόεδρο και την διευθύντρια της μονάδας, υπογραμμίζοντας ότι ο μαστογράφος είχε σταλεί προ ετών στη Μυτιλήνη με μια σημαντική έλλειψη, αυτή του ψηφιοποιητή, που καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία του και γι’ αυτό το λόγο δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, ώστε το μηχάνημα να μπορέσει να είναι λειτουργικό. 

«Αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας και η κυβέρνησή μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στη δημόσια περίθαλψη. Οφείλω και εγώ να ευχαριστήσω την κυρία Μακρή και την κυρία Μανιάτη για την επιμονή τους και οφείλω να τονίσω ότι είναι ιδιαίτερα πιεστικές ώστε να λύνουμε προβλήματα», είπε ο κ. Αθανασίου, ενώ μιλώντας για το νοσοκομείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε πως είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από την Υφυπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ότι έχει ήδη υπογράψει την έγκριση για δύο συμβάσεις γιατρών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα για έναν επικουρικό ωτορινολαρυγγολόγο με διάρκεια σύμβασης 2 χρόνων και έναν ιατρό γενικής ιατρικής με διάρκεια σύμβασης 3 χρόνων.

Σημειωτέον ότι στη Λέσβο έχουν κατανεμηθεί 2+2 επικουρικές θέσεις για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και για την περιοχή της Καλλονής και πρόκειται για συμβάσεις διετούς διάρκειας και σε αυτήν την περίπτωση.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις