Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Θετικά τα μηνύματα για τη Νέα Αριστερά 

Για τις 6+1 προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς, με στόχο να αλλάξει η ζωή των Ελλήνων, μίλησε χθες από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στα μέλη του κόμματος ο Βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος βρέθηκε στη Λέσβο για να στηρίξει και να συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Παραδέλλη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ περιόδευσε στην περιοχή μας κάνοντας επαφές με τους πολίτες. 

Ιδιαίτερη η στάση στο ιστορικό βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ και λόγω της απουσίας της Κλειώς η συνάντηση έγινε με τον Λευτέρη Κοτσώνη
Συνομιλώντας με τον φαρμακοποιό Πρόδρομο Πατερέλη ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις εποχές των μνημονίων όταν ο ίδιος ως Υπουργός διασφάλισε όπως είπε τα συμφέροντα των φαρμακοποιών.

Η υποψηφιότητα Παραδέλλη 

Από τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του κ. Παραδέλλη (ο πρώτος από αριστερά) στην πλατεία Σαπφούς.

Ο κ. Τσακαλώτος έφτασε το απόγευμα στη Μυτιλήνη, ενώ πριν μεταβεί στην πλατεία Σαπφούς για να μιλήσει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος περιόδευσε στην αγορά, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του καθηγητή, Θεόδωρου Παραδέλλη, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά. Ο κ. Παραδέλλης ήταν ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ίδρυση και στα πρώτα χρόνια του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανάπτυξή του στην περιοχή μας και συμπορεύτηκε με τη Νέα Αριστερά θέτοντας μάλιστα και υποψηφιότητα για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο κ. Τσακαλώτος συνοδευόμενος από τον κ. Παραδέλλη και τα καταξιωμένα στελέχη από εποχής ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα συγκροτούν τη Νέα Αριστερά στη Λέσβο, όπως ο πρώην βουλευτής Γιώργος Πάλλης, η Μαρία Νικολάρα, η Αντιδήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, ο Βασίλης Τεντόμας, ο Στρατής Νικολάου και άλλοι, περιόδευσαν στην αγορά έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Ερμού, διανέμοντας ταυτόχρονα φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματός τους. 

Αν και η Νέα Αριστερά είναι μια μικρή, επί του παρόντος, κοινοβουλευτική δύναμη, κατά τη χθεσινή δράση του κόμματος οι πολίτες στην αγορά στάθηκαν με ενδιαφέρον και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς τα στελέχη που συγκροτούν το κόμμα στη Λέσβο είναι αυτά που είχαν παίξει κρίσιμο ρόλο επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνοντας μάλιστα να περάσουν σε κεντρικό επίπεδο από τη Λέσβο πολιτικές για ολη τη χώρα που άφησαν εποχή, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε συνεργασία με τον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό, ειδικές επιδοτήσεις για τους κτηνοτρόφους και μια σειρά από θέματα, όπως και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ. 

Στην πλατεία Σαπφούς συνομιλώντας προηγουμένως με τους δημοσιογράφους αλλά και από την ομιλία του στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης του κόμματος ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι το θέμα της ακρίβειας βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα των προγραμματικών θέσεων της Νέας Αριστεράς, δεδομένου πως η Ελλάδα είναι η προτελευταία σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε ο ίδιος, η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης και για να μπει ένα τέλος απαιτείται σύγκρουση με τα καρτέλ στην ενέργεια και στα σούπερ-μάρκετ που πλουτίζουν μέσα από αθέμιτες πρακτικές, καθώς και έλεγχος στην αγορά.

Ως πρώην Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματός του για φορολόγηση του πλούτου, καθώς όπως τόνισε, ενώ οι μισθοί εξαντλούνται πριν βγει ο μήνας, τη διετία 2022-23 τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 9,3%, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι άδικο μια και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καταβάλλουν το 85% των φόρων.

«Είναι ώρα να πληρώσουν αυτοί που πλουτίζουν και δεν καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν», είπε και έθεσε και τα ζητήματα περιορισμού των εξοπλισμών και διάθεση αυτών των πόρων στην παιδεία και την υγεία για την βελτίωση των συνθηκών στους πολίτες. Επίσης ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης μετάβασης, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας, ενώ τόνισε τις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για την αντιμετώπιση των στεγαστικών ζητημάτων των νέων ζευγαριών και όχι μόνο, δεδομένου ότι η στέγη στη χώρα μας έχει γίνει απλησίαστη. 

Η Νέα Αριστερά δεν αφήνει στο απυρόβλητο και τα θέματα των σχέσεων του κράτους-Εκκλησίας υποστηρίζοντας το διαχωρισμό, ενώ στις προτεραιότητες του νέου κόμματος βρίσκεται και η απόδοση δικαιοσύνης στα μεγάλα ζητήματα, όπως η τραγωδία των Τεμπών και η διαχείρισή της, οι  υποκλοπές κ.ά..

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν απέφυγε να αναφερθεί στο φαινόμενο των διογκωμένων ποσοστών της κυβερνώσας παράταξης παρά τα ανοιχτά ζητήματα υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η Νέα Αριστερά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα λάβει πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες αλλαγής  αυτού του σκηνικού

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img