Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Θετικές διαπιστώσεις Χρυσοχοϊδη για το προσφυγικό

«Με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφτηκε σήμερα από το πρωί τη Μυτιλήνη για να διαπιστώσει επί τόπου την κατάσταση ως προς το προσφυγικό στις δομές του νησιού και να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς.  

Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης στις 8.15 το πρωί, ο υπουργός μετέβη το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, και στη συνέχεια στον καταυλισμό Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ. Στις 12.30 μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού.  

Στη Μόρια ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία καταγραφής  40  προσφύγων και μεταναστών που μόλις είχαν φτάσει στο ΚΥΤ. Παράλληλα συζήτησε με νεαρούς πρόσφυγες και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ κ. Γιάννη Μπαλμπακάκη για τη λειτουργία του. Στον Καρά Τεπέ αμέσως μετά ξεναγήθηκε από το διοικητή του κ. Σταύρο Μυρογιάννη για τις δραστηριότητές του ενώ του δώρησε και ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο που παράγουν οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο χώρο του Κέντρου.  

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στην Περιφέρεια συμμετείχε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο κ. Γιώργος Καμπούρης εκ μέρους της Περιφέρειας, ο νεοεκλεγής Περιφερειακός Σύμβουλος Πανάγος Κουφέλος εκπροσώπησε τη νέα περιφερειακή αρχή, καθώς και εκπρόσωποι τοπικων αρχών που εμπλέκονται με το προσφυγικό.  

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε σε δήλωσή του:  

«Η σημερινή μου παρουσία στη Μυτιλήνη, στο νησί της Λέσβου έχει ένα και μοναδικό σκοπό, την ενημέρωση. Έχω να πω ότι αυτό που με εντυπωσίασε είναι η υπευθυνότητα, η σεμνότητα και η πληρότητα με την οποία οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, μετέφεραν όλο τον προβληματισμό για τον κρίσιμο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα στο νησί. Καθώς και την θετική εντύπωση με την οποία αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας, το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί»