Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Θετική για την υποψηφιότητά της η Μαριάνθη Καφετζή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει η επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, η οποία θα λάβει υπόψη της τη γνώμη των τοπικών οργανώσεων, σύμφωνα με τον Προκόπη Τζιμή

Εκεί που υπάρχει καπνός, αποδείχτηκε πως υπάρχει τελικά και φωτιά, έστω σε ένα βαθμό, όσον αφορά την υποψηφιότητα της καταγόμενης από τη Λήμνο πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Μαριάνθης Καφετζή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όπως είχαμε σημειώσει από τις αρχές Απριλίου σε σχετικό ρεπορτάζ, το όνομά της άρχισε να ακούγεται ως υποψήφιας του κυβερνώντος κόμματος, ωστόσο αυτές τις ημέρες σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Αίολο, επιβεβαίωσε τουλάχιστον την πρόθεσή της να διεκδικήσει την Περιφέρεια.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Καφετζή, οι πληροφορίες που την ήθελαν υποψήφια αληθεύουν με την έννοια ότι η ίδια προτίθεται να βρεθεί σε αυτή τη θέση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το κάνει βλέποντας την κατάσταση στην οποία κατά την ίδια έχουν περιέλθει τα νησιά, χαρακτηρίζοντάς τα «ξεχασμένα από τον Θεό». Όλα αυτά λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη της… αθόρυβη επίσκεψη και στη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, όταν στο τέλος Απριλίου συνόδευσε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που ήρθε στην πόλη, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, όταν, θυμίζουμε, δόθηκε ουσιαστικά το «χρίσμα» στον Στρατή Κύτελη για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Δήμο Μυτιλήνης. 

Μένει να φανεί αν η εκδηλωμένη πλέον πρόθεση της κ. Καφετζή να διεκδικήσει την Περιφέρεια θα μεταφραστεί και σε επίσημη στήριξη, η οποία προς το παρόν δεν υπάρχει. Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Λέσβου, Προκόπης Τζιμής, σχολίασε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» πως η επιλογή εκείνου ή εκείνης που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια αποτελεί κεντρική απόφαση, αφού ακουστούν και οι απόψεις των κατά τόπους ΔΕΕΠ, αφού η σχετική συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη. «Όσον αφορά την κ. Καφετζή, πρόκειται για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα από μια πολιτεύτρια του κόμματός μας, όπως αντίστοιχο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από άλλους πολιτευτές, και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν», ανέφερε.

«Εμείς ως τοπική οργάνωση έχουμε συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη άποψη την οποία θα εκφέρουμε σε καθορισμένο χρόνο, μαζί με τις υπόλοιπες ΔΕΕΠ των νησιών του Βορείου Αιγαίου» δήλωσε ο κ. Τζιμής, εκφράζοντας την εκτίμησή του πως από τα κεντρικά του κυβερνώντος κόμματος, έχοντας αντιληφθεί και ζητήματα που προέκυψαν στο παρελθόν, η άποψη των ΔΕΕΠ θα εισακουστεί, ενώ όσον αφορά τον χρόνο λήψης αυτής της απόφασης ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου εκτιμά πως έως το τέλος Σεπτεμβρίου το ζήτημα θα έχει κλείσει.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις