Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Θρίλερ με την απαγωγή επιχειρηματία από τη Συκαμιά!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας με καταθέσεις από το περιβάλλον, εξέταση υλικού από κάμερες και σάρωση ύποπτων κλήσεων
  • Αγωνία από γνωστούς και συνεργάτες του επιχειρηματία στη Λέσβο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Συκαμιά. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερα επιτυχημένες επιχειρήσεις στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων με καταστήματα στο Μενίδι και στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, απήχθη πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Πεντέλης, και ώρες αργότερα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια στέλνοντας φωτογραφίες του θύματος και απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωσή του. 

Το σπίτι του θύματος στην Πεντέλη

Την ίδια στιγμή η ανησυχία είναι έκδηλη στο περιβάλλον του και φυσικά και στους πολλούς συνεργάτες του και συντοπίτες του στη Λέσβο, που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης

Η απαγωγή

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Τρίτης ο επιχειρηματίας μίλησε με φιλικό του πρόσωπο στο τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πού βρισκόταν εκείνη την ώρα. Η γυναίκα με την οποία ήταν στο τηλέφωνο φέρεται να τον άκουσε να φωνάζει βοήθεια και η ίδια κάλεσε φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν και αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία. 

Μερικές ώρες αργότερα, οι δράστες φαίνεται να επικοινώνησαν μέσω εφαρμογής, με τον αδερφό του ομήρου, εκφράζοντας οικονομικές απαιτήσεις που άγγιξαν τo 1.000.000 ευρώ, ενώ έστειλαν και φωτογραφίες του θύματος, που ήταν δεμένο χειροπόδαρα, ως πειστήριο πως ήταν ζωντανός.

Η αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη έχει επικεντρωθεί στο σπίτι του Γιώργου Κυπαρίσση στο Ντράφι της Πεντέλης, με έρευνες στην περιοχή και σε κάμερες ασφαλείας από παρακείμενες οικίες, ενώ κάνουν και μία χαρτογράφηση των πιθανών διαδρομών που μπορεί να ακολούθησε ο επιχειρηματίας. Ταυτόχρονα σαρώνουν και ύποπτες τηλεφωνικές συνδέσεις που εξέπεμπαν κρίσιμα χρονικά διαστήματα. Αναζητείται και το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη, καθώς δυο καμένα οχήματα που εντοπίστηκαν τις πρώτες ώρες μετά την απαγωγή, τελικά, διαπιστώθηκε πως είχαν καεί πριν την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του Κυπαρίσση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία από τη στιγμή που έφυγε από ταβέρνα στο Ίλιον, όπου βρισκόταν με φίλους του και λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του τον απήγαγαν. 

Την ίδια στιγμή, διαπραγματευτές της αστυνομίας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του ομήρου, και κυρίως κοντά στον αδερφό του, προκειμένου να τον καθοδηγούν στις επόμενες πιθανές επικοινωνίες του με τους δράστες. 

Επιπλέον, από την αστυνομία παίρνονται καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος και εξετάζεται αν οι οικονομικές αξιώσεις των απαγωγέων αφορούν λύτρα ή «οφειλές» και αναζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο απειλών, όπως επίσης και από πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται οι απαγωγείς. Ακόμη εξετάζουν ξανά τον φάκελο αιματηρής απόπειρας ληστείας στις 7 Αυγούστου 2020, όταν οι επίδοξοι ληστές είχαν τραυματίσει με πιστόλι τον αδερφό του ομήρου, όταν εκείνος είχε αντιδράσει στις προθέσεις τους, εξετάζεται όμως σοβαρά και η πιθανότητα απαγωγής τύπου Tiger kidnapping (άρπαγμα της τίγρης), όπου οι δράστες αρπάζουν το θύμα τους, ζητούν άμεσα λύτρα με χρηματικά ποσά ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του στόχου, και κρατούν τον όμηρο σε πρόχειρα καταλύματα ή μέσα σε όχημα που διαρκώς μετακινείται.

Στη Λέσβο

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Κυπαρίσσης αν και είναι μόνιμος κάτοικος Πεντέλης, όπως και οι γονείς του που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, διατηρεί δεσμούς με τη Λέσβο. Είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και έχει πολλές συνεργασίες αλλά και προσωπικές σχέσεις με επιχειρήσεις και επαγγελματίες και στη Μυτιλήνη, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα επικοινώνησαν με τα «ΝΕΑ της Λέσβου» ρωτώντας πληροφορίες για την υπόθεση και εκδηλώνοντας την ανησυχία τους γι’ αυτή.

Οι γονείς του ομήρου επισκέπτονται τακτικά, έως και τρεις φορές το χρόνο, τη Σκάλα Συκαμιάς, ενώ τακτικές είναι και οι επισκέψεις του ίδιου του Γιώργου Κυπαρίσση, που βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στο χωριό μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα ο συνονόματος ξάδερφός του διατηρεί ξενοδοχείο στη Σκάλα Συκαμιάς και γενικότερα πρόκειται για ανθρώπους πολύ γνωστούς στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους του χωριού να αγωνιούν και αυτοί για την τύχη του συντοπίτη τους.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img