Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τη Δευτέρα η κηδεία του π. Κομνηνού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυτή τη Δευτέρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον π. Κομνηνό Βράνη, ο οποίος έφυγε το απόγευμα της Τετάρτης πρόωρα από τη ζωή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ανοιχτής καρδιάς για αντικατάσταση βαλβίδων, στην κλινική Άγιος Λουκάς της Θεσσαλονίκης. Τα τηλεφωνήματα που έχει δεχτεί η εφημερίδα μας τις τελευταίες ώρες από φίλους και γνωστούς του ιερέα, που ρωτούν για την εξόδιο ακολουθία, είναι πραγματικά αμέτρητα, καθώς η τοπική κοινωνία και οι φορείς της αναμένεται να τιμήσουν στο σύνολό τους τον λαοφιλή εφημέριο λέγοντάς του το τελευταίο αντίο.

 

Η τελευταία του επιθυμία 

Το φέρετρο αναμένεται να μεταφερθεί από την Αθήνα την Κυριακή με το πλοίο στη Μυτιλήνη, οπότε η κηδεία, όπως μας ενημέρωσαν από την οικογένεια, θα τελεσθεί τη Δευτέρα. Ωστόσο μέχρι χτες οι δυο του γιοι δεν είχαν αποφασίσει ακόμα σε ποιο ναό θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και αυτό καθώς ο π. Κομνηνός είχε εκφράσει κατά καιρούς στα παιδιά του την επιθυμία να ταφεί στη γενέτειρά του την Αγιάσο. Ωστόσο όταν αποδήμησε πρώτη εις Κύριον η Πρεσβυτέρα τα προηγούμενα χρόνια, η κηδεία της έγινε από την ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά και ετάφη στο κοιμητήριο της Βαρειάς. Αυτό άλλαξε την προτεραιότητα του π. Κομνηνού θέτοντας στα παιδιά του και το ενδεχόμενο να τον θάψουν κοντά της και να τον κηδέψει ο επιστήθιος φίλος του από τα νεανικά τους χρόνια, ο εφημέριος του ναού, π. Αντώνιος Κοντοπός.

Υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο να ζητηθεί από τη Μητρόπολη η άδεια, ώστε η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί από το Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο στρατηγείο της Παγανής, όπου υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιερέας επί δεκαετίες και είναι η δική του ενορία από την οποία συνταξιοδοτήθηκε και δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει και να είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με αυτό το χώρο.  Ενδεχομένως και ως Ταξίαρχος του Ελληνικού Στρατού καθώς με αυτό το βαθμό συνταξιοδοτήθηκε ως στρατιωτικός ιερέας, τα παιδιά του να αποφασίσουν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέχρι χθες, πάντως, πέραν της ενημέρωσης από την οικογένεια ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα δεν είχε οριστικοποιηθεί ο ναός, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει ο γιος του Ιάκωβος από την Αθήνα που τον συνόδευε κατά τη μετάβαση για το χειρουργείο και να αποφασίσουν με τον αδερφό του Ταρσίζιο.

Σε κάθε περίπτωση τα Νέα της Λέσβου θα επιδιώξουν από την οικογένεια να έχουν ενημέρωση σήμερα, ώστε να ενημερώσουν αύριο τους αναγνώστες τους. Η απώλεια του π. Κομνηνού έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην τοπική κοινωνία και αυτό που λένε πολλοί είναι πως το κενό που αφήνει είναι πραγματικά δυσαναπλήρωτο.

spot_img

More articles

spot_img