Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τη Δευτέρα ξεκινά το πρώτο ράντισμα 


Την έναρξη του πρώτου γενικού ψεκασμού για τη δακοκτονία την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλη

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα Forza 10cs, Decis Profi 25wg και το Success 0,24 cb, ενώ καλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της δακοκτονίας.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

  • Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα, εφόσον υπάρχει καρπός.
  • Ο Δήμος, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση αγροτικών δρόμων, ανακοινώσεις κλπ.).

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img