Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τι έψαχνε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο Γεωργιάδης;;

Το νοσοκομείο Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πριν την αναχώρησή του από τη Λέσβο, όπου συμμετείχε το Σάββατο στην έναρξη του Αιγαιοπελαγίτικου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά, ο οποίος “οδήγησε” την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση ως πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατή Γόμο, (καθώς ο διοικητής αυτό το διάστημα απουσιάζει σε κανονική άδεια) επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Η επίσκεψη Γεωργιάδη έγινε χωρίς δημοσιότητα στο Βοστάνειο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος θέλησε να μιλήσει με ασθενείς και τους συγγενείς τους και στους δύο χώρους.  

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ειδικά για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στα Επείγοντα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς γίνεται μετά τα όσα πολύ σοβαρά είδαν το φως της δημοσιότητας από τους ειδικευόμενους γιατρούς. Σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν φτάσει καταγγελίες στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη για τη λειτουργία της μονάδας, καθώς ως γνωστόν υπηρετεί μόνο ένας γιατρός με την ειδικότητα νεφρολογίας και η μονάδα καλύπτεται από παθολόγους. Οι καταγγελίες στο γραφείο του Υπουργού ανέφεραν ότι επί 3 χρόνια η μονάδα καλύπτονταν με γιατρούς Γενικής Ιατρικής και ανειδίκευτους, κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά.

Ο Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου κ. Γόμος, που συνόδευσε τον Υπουργό, υπογράμμισε στα Νέα της Λέσβου ότι «ο κύριος Γεωργιάδης μιλώντας και με τους ίδιους τους ασθενείς έβγαλε τα συμπεράσματά του, σημειώνοντάς μας ότι το νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι ένα από τα πέντε καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας και αυτό αποτελεί για εμάς, ως διοίκηση, ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει».

Την ίδια ώρα την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο, χωρίς να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων, κατήγγειλε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ).  

Όπως αναφέρει η ΔΗΠΑΚ: «Σαν τον κλέφτη!! Εν κρυπτώ και παραβύστω! Σάββατο, χωρίς φανφάρες κλακαδόρους και πολλά-πολλά, ο «ατρόμητος» υπουργός Εμπορίας  Υγείας, φοβούμενος μια επανάληψη των αντιδράσεων και αποφεύγοντας την όποια συζήτηση με τα συνδικαλιστικά όργανα που μέχρι και λίγες μέρες πριν ήταν στους δρόμους για την κατάσταση στην υγεία στο νησί μας και γενικότερα, πήγε στα κρυφά στο νοσοκομείο. Επισκέφθηκε προκλητικά μάλιστα δυο από τα πιο κρίσιμα και πονεμένα τμήματα (ΤΕΠ-Μονάδα τεχνητού νεφρού) και κόντρα σ’ αυτά που καταγγέλλουν οι γιατροί βρήκε ότι όλα λειτουργούν θαυμάσια», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ προσθέτοντας ότι όλα οφείλονται στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img