Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Τι γίνεται με την σύνδεση Βόλου – Μυτιλήνης;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ενώ σήμερα αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λέσβο, έχοντας μάλιστα προγραμματιστεί ομιλία του, στην αγορά της Ερμού, στις 11.30 το πρωί, και στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων για την παρουσίαση Αναπτυξιακού Σχεδίου για το νησί μας, απαισιόδοξα δείχνουν τα σενάρια εκκίνησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου-Μυτιλήνης, τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή τουριστική σεζόν 2023. Πρόκειται για μια σύνδεση που υπήρχε παλαιότερα και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο, όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένα οι αρμόδιοι φορείς των δυο περιοχών. 

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων φορέων από τις δυο πόλεις να πριμοδοτηθεί η σύνδεση με το σκεπτικό ότι θα δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και των δυο περιοχών, δηλαδή της Θεσσαλίας και του Βορείου Αιγαίου, οι επιστολές που έχουν σταλεί μοιάζουν με «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 

Η πιο πρόσφατη απόπειρα επαναφοράς του ζητήματος ‘’στο τραπέζι’’ στάθηκε η κοινή επιστολή από μέρους των δύο Λιμενικών Ταμείων Βόλου και Μυτιλήνης, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ενώ κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές των δύο περιοχών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τονίζεται η εκπεφρασμένη κατά καιρούς βούληση των εκπροσώπων των λιμένων για τη σύνδεση Βόλου – Μυτιλήνης, δεδομένου ότι μέχρι τώρα τόσο οι επιβάτες όσο και τα διακινούμενα φορτία μεταφέρονται με τις επιδοτούμενες γραμμές της Θεσσαλονίκης. Σημειώνοντας τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα έχει η επιδότηση της εν λόγω γραμμής, καθώς αφορά τόσο την μεταφορά αγροτικών και άλλων προϊόντων, όσο και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (φοιτητές, στρατιωτικούς, καθηγητές, άλλες ειδικότητες), αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από και προς την Κεντρική Ελλάδα, εκ μέρους των λιμενικών ταμείων εκφράζεται η αναμονή άμεσης απάντησης από τους αρμόδιους φορείς, δεδομένου ότι στελεχώνονται από γνώστες του αντικειμένου, όπως αναφέρει η επιστολή. 

Για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, δηλώνει ότι «είναι μια γραμμή που έχει πολλά χρόνια να τεθεί σε λειτουργία, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Το ζήτημα είναι να ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται, έτσι ώστε να το μάθει ο κόσμος και να κλείσει εγκαίρως εισιτήρια και να προγραμματίσει τις διακοπές του. Εάν ξεκινήσει, δηλαδή, μέσα στον Ιούλιο, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη για την επιτυχία του δρομολογίου. Έτσι κι αλλιώς, εφόσον πρόκειται για μια γραμμή που έχει να μπει χρόνια, χρειάζονται προσεκτικά βήματα και οργανωμένη προώθηση της σύνδεσης με το Βόλο»

spot_img

More articles

spot_img