Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

«Τι κάνατε μπροστά στην ανικανότητα;»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Παρέμβαση με επιστολή της προς το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, κάνει η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Εριφύλη Χιωτέλλη, την οποία προσυπογράφουν όλα τα μέλη της παράταξής της για το ζήτημα του κτηματολογίου, καθώς τρεις και πλέον μήνες αφότου η ίδια τον περασμένο Δεκέμβριο είχε θέσει το ζήτημα καλώντας τη Δημοτική Αρχή να λάβει πρωτοβουλίες και παρότι το θέμα κατόπιν της πρότασής της συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε η Επιτροπή υπό τον Δήμαρχο, ουδέν νεότερον μέχρι τώρα!

«Στις 17 Δεκέμβρη του 2021 ζητήσαμε ως παράταξη να συζητηθεί ως κατεπείγον κι εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα του «κτηματολογίου» μιας και είχε γίνει σε όλους μας γνωστό πως η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να κλείσει την υπόθεση κτηματολόγια, παραδίδοντας στην Ε.Ε. ένα κτηματολόγιο που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν συνεπές με την πραγματικότητα», αναφέρει στο έγγραφό της η κ. Χιωτέλλη. Και συνεχίζει: «Ιδιαίτερα δε για τους δημότες μας το πρόβλημα, ήταν  τεράστιο, αφού 10.000 δικαιώματα επί των ακινήτων ήταν σε εκκρεμότητα.

Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό, αλλά έστω ένα μήνα μετά, στις 25 Ιανουαρίου του 2022 δεχθήκατε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. πάλι εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από νέο αίτημά μας.

Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτροπής αποτελούμενης από εκπρόσωπο του Δικτύου Κοινοτήτων του ΤΕΕ και Δημοτικών Συμβούλων και επιπλέον η παράταξή μας πρότεινε να είστε επικεφαλής αυτής της επιτροπής γιατί το ζήτημα των εκκρεμοτήτων του κτηματολογίου είναι εξαιρετικά σοβαρό για όλους τους δημότες μας, που εξαιτίας κυβερνητικών αστοχιών που έχουν την αφετηρία τους περίπου πριν μια 15ετία, κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, κάτι που ισχύει επίσης και για τη δημοτική περιουσία.

Σας προτείναμε επίσης την επαφή με όλους τους Λέσβιους βουλευτές ώστε να διασφαλίσετε την στήριξή τους για την επίλυση του προβλήματος.

Σήμερα 2 μήνες μετά μαθαίνουμε πως από τα 5.000 δικαιώματα για τα οποία εκκρεμούσαν διορθώσεις στις περιοχές Γέρας και Μυτιλήνης δεν αναμένεται να γίνουν πάνω από 300 διορθώσεις! Η «Κτηματολόγιο», δε, νίπτει τας χείρας της και λέει πως δεν βρήκε, δεν είδε, δεν άκουσε!».

Ζητώντας να ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Κύτελη για το τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα, η κ. Χιωτέλλη τονίζει: «Αληθεύει πως δυο μήνες τώρα δεν καταφέρατε να κλείσετε ένα ραντεβού ούτε με το κτηματολόγιο, ούτε με το αρμόδιο υπουργείο;

Και τι θα πείτε στους συνδημότες μας που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, πως ο κ. Αθανασίου 2 μήνες τώρα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού αλλά… Εσείς τι ακριβώς κάνετε;». 

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η 21η Μαρτίου που είχε υποσχεθεί η κτηματολόγιο για την ανάρτηση των όποιων διορθώσεων πέρασε χωρίς να γίνει τίποτα, ώστε στο σημερινό αρνητικό οικονομικό περιβάλλον το οποίο επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία να αναγκαστούν οι  δημότες να επιβαρυνθούν με κάποιες χιλιάδες ευρώ για να σώσουν τις περιουσίες τους (στα δικαστήρια), που κινδυνεύουν να χαθούν, εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας και ανικανότητας.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις