Τι λέει στα “Νέα της Λέσβου” νοσηλεύτρια που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν

Η νοσηλεύτρια Βούλα Τρίχου, μιλώντας στα "Νέα της Λέσβου", αρκετά ευδιάθετη μετά τον εμβολιασμό της

Η νοσηλεύτρια κ. Βούλα Τρίχου η οποία είναι από τους πρώτους του υγειονομικού προσωπικού που εμβολιάστηκαν, μίλησε χθες στα “Νέα της Λέσβου”. Η μαρτυρία της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι τώρα -όπως μας είπε- παρέμενε επιφυλακτική απέναντι στους εμβολιασμούς αποφεύγοντας να κάνει ακόμα και το εμβόλιο για τη γρίπη. «Το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης και γενικότερα στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα έδωσε και δίνει σκληρή μάχη σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα με αίσθημα ευθύνης», είπε η κ. Τρίχου.

Και συνέχισε: «Για εμάς η αγωνία δεν είναι μόνον αν νοσήσουμε εμείς από τον covid 19 αλλά το σπουδαιότερο να μην γίνουμε φορείς και τον μεταφέρουμε στους ασθενείς που περιθάλπουμε. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι τώρα δεν έχω εμβολιαστεί για τη γρίπη. Ήμουν επιφυλακτική στα εμβόλια, ωστόσο για το εμβόλιο κατά του covid 19 δήλωσα από τις πρώτες ότι επιθυμώ να εμβολιαστώ γιατί πρέπει να κρατήσουμε τον ιό μακριά από εμάς και τους γύρω μας. Πρέπει να επιστρέψουμε ως κοινωνία στις ζωές μας. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο εκτός από τα μέτρα πρόληψης για να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και να αποφύγουμε την υπερφόρτωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς βλέπετε τι γίνεται σε άλλα κράτη που δεν έχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία και δεν προλαβαίνει το προσωπικό να περιθάλπει τους ασθενείς που ζητούν βοήθεια».

Ως προς το πώς αισθάνθηκε την ώρα του εμβολιασμού η κ. Τρίχου ήταν κατηγορηματική: «Δεν αισθάνθηκα το παραμικρό τσίμπημα, κανένα πόνο, καμία αδιαθεσία. Δεν σας κρύβω όμως ότι αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε σε λίγες μέρες να είμαι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού», μας είπε χαμογελώντας.