Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τι συμβαίνει με τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τα παράπονα επαγγελματιών της Μυτιλήνης για τη μη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου έχουν φτάσει ακόμα και σε παράγοντες του Επιμελητηρίου Λέσβου. Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, Νίκος Αθανάσης «έχουμε παράπονα από συναδέλφους ότι ή δεν λειτουργεί η υπηρεσία μεταφοράς ή υπολειτουργεί και αυτό δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά γενικότερα. Για παράδειγμα σε μία περιοχή που υπάρχουν επιχειρήσεις ενδεχομένως να βγάζουν ογκώδη αντικείμενα κάποιοι ιδιώτες και όταν αυτά τα αντικείμενα μένουν για καιρό, αυτό προκαλεί δυσφορία στις επιχειρήσεις όταν αυτά τα υλικά και αντικείμενα εναποτίθενται δίπλα ή μπροστά από τα μαγαζιά τους στους κάδους». 

Τα Νέα της Λέσβου επικοινώνησαν με την αρμόδια υπηρεσία και συγκεκριμένα με το τηλέφωνο (22510) 255 55, όπου η αρμόδια υπάλληλος από την άλλη άκρη της γραμμής απαντώντας στο ερώτημά μας, είπε ότι η υπηρεσία μεταφοράς των ογκωδών αντικειμένων δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες!! «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες, τους λόγους δεν τους γνωρίζω, να απευθυνθείτε αρμοδίως», μας απάντησε η υπάλληλος. 

Η ίδια απάντηση φαίνεται πως έχει δοθεί εκτός από την εφημερίδα μας και σε άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες που έχουν επικοινωνήσει με την εν λόγω υπηρεσία. Όπως ανέφερε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Αθανάσης, ο οποίος έχει γίνει δέκτης παραπόνων από συναδέλφους του «η υπηρεσία μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και η τυχόν ελλειμματική λειτουργία της θα προκαλέσει ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης και των χωριών γιατί ο καθένας θα βγάζει ογκώδη αντικείμενα στους κάδους απορριμμάτων και δεν θα μεταφέρονται αυτά τα υλικά για διαχείριση. Καθώς, δε, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται έξω και δίπλα από επιχειρήσεις απευθύνουμε έκκληση προς το Δήμο να το ξαναδεί, ιδιαίτερα τώρα που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας το χειμώνα και η αγορά, αλλά και γενικότερα η πόλη το καλοκαίρι πρέπει να είναι ευπρεπισμένη, όπως και σε κάθε περιοχή που δραστηριοποιούνται συνάδελφοι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες να υπάρχει καθαριότητα και απομάκρυνση και αυτών των ογκωδών υλικών και αντικειμένων».

«Λειτουργούμε», λέει η Αλεξανδρή 

Τα Νέα της Λέσβου απευθύνθηκαν στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δήμητρα Αλεξανδρή, η οποία εξέφρασε την έκπληξή της δηλώνοντας ότι η υπηρεσία μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων λειτουργεί. Όταν της είπαμε ότι τόσο καταστηματάρχες που απευθύνθηκαν, όσο και τα Νέα της Λέσβου  στο πλαίσιο του ρεπορτάζ τους έλαβαν την ίδια απάντηση από υπάλληλο της υπηρεσίας ότι δεν λειτουργεί εδώ και δύο μήνες, η κ. Αλεξανδρή απάντησε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας το είπε αυτό και θα το διερευνήσω. Μπορώ να σας δώσω και τα ονόματα των υπαλλήλων που επανδρώνουν δύο αυτοκίνητα, τα οποία επιφορτίζονται με αυτή τη δραστηριότητα μεταφέροντας ογκώδη αντικείμενα μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που μπορεί να κάνει ο κάθε δημότης, καταστηματάρχες και ιδιώτες ώστε να γνωρίζει η υπηρεσία σε ποια περιοχή θα πρέπει να κατευθύνεται. Προφανώς όταν ένας καταστηματάρχης κάνει ανακαίνιση και βγάλει όλο το παλιό εσωτερικό του μαγαζιού του στο δρόμο αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να τα μεταφέρουμε. Εκεί χρειάζεται να πάρει φορτηγό Δημοσίας Χρήσης. Ούτε να μεταφέρουμε τα κλαδιά από έναν ολόκληρο κήπο όταν τον κλαδέψει κανείς. Η υπηρεσία μας παραλαμβάνει ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, αλλά όχι πολύ μεγάλου όγκου όπου να χρειάζονται φορτηγό για τη μεταφορά τους», είπε η Αντιδήμαρχος, η οποία επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει γιατί η υπηρεσία της τηλεφωνικά απαντά ότι δεν εκτελείται η μεταφορά ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο τους τελευταίους δύο μήνες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img