Τηλεβλακεία…

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

Έπεσε το σύστημα!!!!!! Με το κινητό τους, 6 παιδιά στον Πύργο Ηλείας, έκαναν το μάθημά τους μέσα στο καφενείο του χωριού τους, γιατί δεν είχαν INTERNET στο σπίτι τους. Προσπαθούσαν να συνδεθούν με το σχολείο τους, για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους μέσω ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, (όπου έπεφτε συνέχεια η σύνδεση), και δεν είναι το μόνο παράδειγμα. 

Και εδώ είχαμε στο νησί μας δεκάδες περιστατικά!!!!! Βρε αθεόφοβοι, της Κυβέρνησης, αν έχετε πρόβλημα με τον κορονοϊό και δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, κ λ ε ί σ τ ε  τ α  ό λ α  ΤΕΛΕΙΩΣ, και ας χάσουν ένα 6μηνο εκπαιδευτικό, δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε η ζωή τους (άλλωστε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι σας). Στα Πανεπιστήμια πώς γίνεται δηλαδή και δεν αγανακτούν οι γονείς, όταν χάνουν τα παιδιά τους ένα και δύο… και πολλά εξάμηνα (θα μου πείτε εκεί δεν είναι υποχρεωμένοι να τα φυλάνε, μόνο να πληρώνουν)…                    

Κλείστε τα λοιπόν τα σχολεία και να ανοίξουν όταν είναι να γίνει σωστά η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και η ΔΙΔΑΧΗ τους, όχι με πειραματισμούς & προχειρότητες, αλλά με σωστές εκπαιδευτικές προϋποθέσεις.

Βρε θλιβεροί & τρισάθλιοι, αυτό που πάτε να καθιερώσετε, την ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, εκτός του ότι είναι αντιεκπαιδευτικό (διότι άλλο είναι η φυσική παρουσία εκπαιδευόμενου και εκπαιδευτικού = γλώσσα του σώματος – αντίδραση μαθητού – ψυχολογία συνύπαρξης – δοκιμασία έκθεσης συναισθημάτων με παρουσία άλλων συμμαθητών – πρωτοβουλία μαθησιακών δυνατοτήτων εν μέσω ισότιμων  συμμαθητών, είναι και ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ (σε φτιάχνει απομονωμένη μονάδα, κλεισμένο στον μικρόκοσμο του δωματίου σου – χωρίς ανταλλαγή απόψεων με τους συμμαθητές – απεναντίας σε ετοιμάζει (σε προπονεί) για το μέλλον, σε έναν εργαζόμενο απ’ το σπίτι, για δουλειές (δυστυχώς) που απέχουν από την παραγωγική διαδικασία. 

Όλα αυτά που σε κάνουν έναν πολίτη ΖΟΜΠΙ !!!! Εσωστρεφή – αντικοινωνικό και εύκολα «διαχειριζόμενο». Χωρίς λοιπόν τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη (κυρίως στην επαρχία),  φτιάχνει μαθητές 2 ταχυτήτων με φυτεμένη την αδικία, διότι δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση στο μαθησιακό πεδίο = μειονεκτική εκπαίδευση για πολλούς, και ευνοϊκή για άλλους. 

Χαβαλέδες, εσείς είστε οι μπαχαλάκηδες σε ένα αγνό – σοβαρό – σπουδαίο και κεφαλαιώδες σύνολο της κοινωνίας μας, που είναι οι μαθητές.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΛΤΣΑ ΖΕΙ λέει σε ένα τραγούδι της η Μαρινέλλα, κι έχει δίκιο. Φτιάχνετε τα φυτά του αύριο. Για το μόνο που είστε ικανοί να κάνετε (εκ του αποτελέσματος), είναι να κάνετε πολύ σωστά  το μάθημα της «ΦΥΤΟΛΟΓΙΑΣ» και «ΖΩΟΛΟΓΙΑΣ». ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ λοιπόν, μ’ αρέσει ως λέξη. Να δεις που σε λίγο θα έχουμε τηλεάρμεγμα – τηλενανούρισμα – τηλεαφόδευση – τηλεμαγείρεμα – τηλεσέξ (ωχ) – τηλεξομολόγηση – τηλεψάρεμα – τηλεδούλεμα ο ένας τον άλλον, δηλαδή φτιάχνεται σιγά-σιγά  μια τηλεκοινωνία, τηλεαπομόνωσης για τηλεηλίθιους…

Υ.Γ. Αυτά σας τα γράφει ένας  μαθητής που μάλωσε στο σχολείο – λασπώθηκε στο σχολείο παίζοντας στις αυλές του – διαπληκτίστηκε έντονα με τους καθηγητές του – αποβλήθηκε – έκλαψε – έπαιξε – στεναχωρήθηκε – γέλασε και άλλα πολλά, εκεί – εκεί ζωντανά μέσα στις τάξεις, ανάμεσα σε αγαπημένους συμμαθητές και δασκάλους-καθηγητές με τα πάνω του και τα κάτω του, δηλαδή με λίγα λόγια ΕΖΗΣΕ σαν μαθητής φυσιολογικός.