Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Τιμητικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο πλαίσιο του εορτασμού της 49ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου απέναντι στο χουντικό καθεστώς, τιμητικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου σήμερα Πέμπτη 17 Νοέμβρη, το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, θα κατατεθούν στεφάνια ή λουλούδια στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, στο μνημείο του συμπατριώτη μας Μιχάλη Μυρογιάννη, στην είσοδο του Πάρκου της Αγίας Ειρήνης. Την κατάθεση θα κάνει μέλος της οικογένειας του Μιχάλη Μυρογιάννη, ενώ θα παραστούν εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτές του Νομού, οι τοπικοί άρχοντες, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτικών νεολαιών, επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων, αντιπροσωπείες αναπηρικών και εφεδροπολεμιστών οργανώσεων και παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Στις 6 και μισή το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, «καλούμε κάθε φίλο της Ειρήνης, όλους όσους είναι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αιματοκυλούν τους λαούς, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Για να τιμήσουμε όλοι μαζί την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Για να παραμείνει το νόημα αυτής της εξέγερσης ζωντανό και όχι αποστεωμένο, όπως το ονειρεύονται οι κρατούντες. Για να πάρουν τα όνειρα των εξεγερμένων εκδίκηση. Για να γίνουν τα σημερινά μας όνειρα για το αύριο πραγματικότητα.

Η ελπίδα βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τους λαϊκούς μαζικούς φορείς. Βρίσκεται στην αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, θρησκεία. Στη βαθιά κατανόηση ότι το «εμείς» είναι πιο αποτελεσματικό από το «εγώ». Στην αταλάντευτη θέληση να αλλάξουμε τη ζωή μας, ώσπου τα άπιαστα όνειρά μας να γίνουν μια σταθερή πραγματικότητα που κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να μας τα πάρει πίσω. Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους σημερινούς αγώνες του λαού μας».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img