Τίμος Θεοφανέλλης: «Αν δεν κλείναμε θα είχαμε πολλαπλάσια κρούσματα»

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης
  • Κρούσμα σε Λύκειο της Λέσβου, ακόμη και την τελευταία ημέρα λειτουργίας του

Κλειστά από σήμερα Γυμνάσια και Λύκεια σε εφαρμογή της απόφασης για lockdown σε όλη τη χώρα με κλείσιμο των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας των Γυμνασίων-Λυκείων στη Λέσβο, τα οποία προβλέπεται ν’ ανοίξουν ξανά σε τρεις εβδομάδες. Στη Λέσβο την εβδομάδα που πέρασε, μέσα σε λίγες ημέρες εμφανίσθηκαν απανωτά κρούσματα σε μαθητές που οδήγησαν σε κλείσιμο τμημάτων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή, τελευταία μέρα λειτουργίας, διαπιστώθηκε κρούσμα και στο Λύκειο Γέρας

Μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης,  τόνισε ότι το μέτρο για κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων ήταν μονόδρομος δεδομένων των συνθηκών που είχαν ήδη διαμορφωθεί. «Πιστεύω ότι αν συνεχίζαμε, τα κρούσματα θ’ αυξάνονταν πολύ τις επόμενες ημέρες. Με βάση την εικόνα των τελευταίων ημερών, είχαμε έξαρση των περιστατικών. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονταν μέρα με τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφανέλλης. 

Ο ίδιος, ως πατέρας παιδιού στο δημοτικό σχολείο, σχολίασε ότι αντίστοιχα είναι σωστή η απόφαση να μην κλείσουν τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές. «Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας ακολουθούν τις οδηγίες, προσαρμόζονται πιο εύκολα στις συνθήκες και έχουν και μεγάλη ανάγκη να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου», είπε. 

Αναφορικά με τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πώς είδαν το κλείσιμο των σχολείων, τόνισε: «Παιδιά της Β’ και Γ’ Λυκείου ήθελαν να κλείσουν τα σχολεία. Έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν και να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες. Τα άλλα παιδιά Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, είναι όλα εξοικειωμένα με το διαδίκτυο και τους υπολογιστές, οπότε θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματα. Σίγουρα τα διαδικτυακά μαθήματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν  τη διά ζώσης εκπαίδευση, δεδομένων των συνθηκών όμως, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

 

Καταγράφονται οι ανάγκες 

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με τους Διευθυντές όλων των σχολείων, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη, αμέσως μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας του συστήματος, ούτως ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα αλλά και ανάγκες. «Είπαμε στους διευθυντές να καταγράψουν  στοιχεία για μαθητές που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, επειδή δεν έχουν υπολογιστή ή δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες», πρόσθεσε

Με ειδικότητα στην πληροφορική, καθώς ήταν και Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει στόχο να υποστηρίξει την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης, όπως έγινε εξάλλου και την άνοιξη.