Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Τμήμα κολποσκοπήσεων στο Bοστάνειο

Την δυνατότητα διενέργειας και κολποσκοπήσεων στο Bοστάνειο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διοικητής Γιώργος Καμπούρης για τη Γυναικολογική κλινική στην οποία δημιουργήθηκε τμήμα κολποσκόπησης.

Το παπαπάνω τμήμα είναι  εξοπλισμένο  με σύγχρονα μέσα και  περιλαμβάνει κολποσκόπιο τελευταίας γενιάς με ψηφιακή ανάλυση και monitoring, ιατρικό πρόγραμμα ανάλυσης εικόνων, μία  μονοπολική διαθερμία, μία διπολική διαθερμία, ειδικά εργαλεία καυτηρίασης τραχήλου μήτρας, καθώς και τον υπόλοιπο εξοπλισμό ιατρικών εργαλείων που απαιτούνται .

Η κολποσκόπηση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την προσεκτική εξέταση του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου  για τυχόν ενδείξεις ασθένειας. Αυτή η εξειδικευμένη εξέταση μας επιτρέπει να εντοπίσουμε βλάβες που μπορεί να μην είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Συγκεκριμένα η κολποσκόπηση συνιστάται εάν τα αποτελέσματα του τεστ Παπανικολάου σας υποδεικνύουν μη φυσιολογικά κύτταρα, εάν έχετε θετικό τεστ HPV ή εάν υπάρχουν ανεξήγητα συμπτώματα όπως αιμορραγία.

Το κολποσκόπιο είναι ένα ειδικό μεγεθυντικό όργανο που επιτρέπει στο γιατρό να έχει μια μεγεθυμένη εικόνα των ιστών του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου. Είναι παρόμοιο με ένα μικροσκόπιο με πηγή φωτός που παρέχει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα αυτών των περιοχών με στόχο την:

– Έγκαιρη ανίχνευση μη φυσιολογικών κυττάρων ή καταστάσεων

– Ακριβή διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία

– Καλύτερη διαχείριση της υγείας του τραχήλου της μήτρας

– Πρόληψη πιθανής εξέλιξης σε πιο σοβαρές καταστάσεις

«Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, με τον αδιάκοπο αγώνα όλων των εργαζόμενων που υπηρετούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας, πάντα με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπο, και έτσι δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα ,που όλοι θέλουμε στο ακριτικό νησί μας!

Η εξασφάλιση της υγείας μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης είναι οι μέγιστες προτεραιότητές μας» αναφέρει ο διοικητής.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img