Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το 21χρονο παλικάρι που έγινε ο Άγιος της Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ο 21χρονος νέος, ο Θεόδωρος που βασανίστηκε και κρεμάστηκε για την ομολογία της πίστης του στη Μυτιλήνη πέρασε στην αγιότητα μέσα από τα θαύματα, τις ιάσεις και τις εμφανίσεις του. 104 χρόνια αργότερα από τις 17 Φεβρουαρίου του 1795 που κατέθεσε τη ζωή του για το Χριστό οι συνεχιστές εκείνων που τον είχαν θανατώσει υποκλίθηκαν μπροστά στο θαυματουργό λείψανό του όταν το 1832 με θαυμαστό τρόπο σταμάτησε την πανώλη που μάστιζε εκείνη την περίοδο την πρωτεύουσα.

 Η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου Νεομάρτυρα του Βυζαντίου τιμάται σε ολόκληρη τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο και οι επιχειρήσεις της Μυτιλήνης θα παραμείνουν αύριο όλες κλειστές.

Αύριο Σάββατο γιορτάζει ο Μητροπολιτικός Ναός Μυτιλήνης εντός του οποίου εκτίθεται σε προσκύνηση το λείψανο του Αγίου, που αποτελεί πνευματικό θησαυρό για τον τόπο μας.  Ευλογία Κυρίου ο απαγχονισμός του Θεοδώρου, έγινε την ίδια ημερομηνία με την εορτή της μνήμης του Αγίου και μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τήρωνος, καθώς και ο ίδιος μαρτύρησε στις 17 Φεβρουαρίου.

Αυτή την ώρα τελείται ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου και αύριο στις 7 το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου, ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό που βρισκόταν στα Βαλκάνια σε εκκλησιαστική περιοδεία, ώστε να βρίσκεται στην έδρα της Μητρόπολης ανήμερα της μνήμης του Αγίου Θεοδώρου.

spot_img

More articles

spot_img