Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Το Άνω Κάστρο Μυτιλήνης γιόρτασε χθες!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές 6-12 ετών, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, χθες το πρωί, υπό τον τίτλο: «Ανακατασκευάζοντας το Κάστρο της Μυτιλήνης» σε συνεργασία με το Πολύτροπον, έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Στερέωση και Αποκατάσταση Βορειοανατολικού Περιβόλου (τμ. Β) του Επάνω Κάστρου και Ανάπλαση μίας Οικίας Οθωμανικών Χρόνων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης», που συγχρηματοδοτήθηκε από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.350.000 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης χαιρετίζοντας την ολοκλήρωση της προσπάθειας του σημαντικού έργου για την Λέσβο και το μνημείο του Κάστρου, που είναι από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο Κάστρο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώνουμε ότι τα χρήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από πόρους του ΕΣΠΑ, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λέσβου, έχουν πιάσει κυριολεκτικά τόπο. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει καταφέρει να κάνει την πόλη να συνδεθεί με το χώρο του Κάστρου, που σε χρόνους παλαιότερους ήταν απρόσιτος. Σήμερα είναι ένας τόπος Μυτιληνιών επισκέψιμος, είτε ως χώρος άθλησης, είτε κοινωνικής συναναστροφής και αποτελεί μέρος της ζωής τους. Σήμερα στο χώρο βλέπουμε παιδιά, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης να παίζουν παιχνίδια που διοργανώθηκαν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να χαίρονται. Χαιρόμαστε κι εμείς και θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε όλες αυτές τις προσπάθειες. Ευχαριστούμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία  Λέσβου και την Διαχειριστική Αρχή που κατάφεραν να έχουν αυτά τα αποτελέσματα».

Παράλληλα για την χθεσινή ημέρα γιορτής στο Άνω Κάστρο Μυτιλήνης είχε προγραμματιστεί συναυλία με την Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα Primavera en Salonico, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img