Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι του Πολιχνίτου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το αναπτυξιακό της πλάνο για τις θερμές πηγές του Πολιχνίτου και την ευρύτερη θετική επίδραση που θα υπάρξει από την επένδυσή της θα παρουσιάσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η εταιρεία TKC Κατασκευών Μελετών Α.Ε. στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, ξετυλίγοντας ενώπιον των εκπροσώπων φορέων και της τοπικής κοινωνίας τα σχέδιά της. 

Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα «To αναπτυξιακό έργο του Θερμαλιστικού-Ιαματικού Γεωπάρκου στις Ιαματικές Πηγές του Πολιχνίτου της Λέσβου», που θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ ομιλητές μεταξύ άλλων θα είναι οι:

  • Σταύρος Μαυρίδης, Soul Tailors, όμιλος Eurotel  
  • Αθανάσιος Κουτσουραδής, Φυσικοθεραπευτής, Πρόεδρος Physioathens  
  • Ιωάννης Τούντας, Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής  
  • Θεόδωρος Γ. Κούσκος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος TKC AE  
  • Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας, πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Ελλάδος  
  • Μιχάλης Βραχόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ  
  • Στράτος Ιωσηφέλλης, Διατροφολόγος-σεφ  
  • Παναγιώτης Τατάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων  
  • Wilma Baans, Group Business Development Consultant – ENSANA HOTELS.  

Όπως έγραψαν πρώτα τα Νέα της Λέσβου, η εταιρεία TKC του εκ Βρίσας καταγόμενου, Θεόδωρου Κούσκου, ήταν η μόνη που ανταποκρίθηκε δείχνοντας ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την 25ετή μίσθωση των θερμών πηγών του Πολιχνίτου, αποδεχόμενη τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων και την επένδυση ενός σημαντικού ποσού, που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα γνωστά και δεδομένα στις θερμές πηγές, οι οποίες θα μετατραπούν σε έναν πόλο θερμαλισμού που θα προσελκύει τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως είναι γνωστό, οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου τις τελευταίες δεκαετίες λειτουργούσαν κάτω από ένα καθεστώς περιορισμένων εγκαταστάσεων που μίσθωναν ιδιώτες, απευθυνόμενοι κυρίως στον ντόπιο πληθυσμό, χωρίς να γίνονται οι απαιτούμενες επενδύσεις που θα μπορέσουν να συνδέσουν και να αναδείξουν τις θερμές πηγές στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων. Η εταιρεία TKC που τις προηγούμενες δεκαετίες δραστηριοποιούταν κατασκευαστικά στη Λέσβο, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί μία σημαντική επένδυση στην περιοχή Κάτια της Μυτιλήνης, στο ομώνυμο ξενοδοχείο, το οποίο θα αναδειχθεί σε μία νέα μονάδα, το Mythical Coast Wellness Retreat, 5 αστέρων, με 105 δωμάτια. Ξεκινώντας αυτό το εγχείρημα ο επιχειρηματίας κάνει τα επόμενα βήματα για να δημιουργήσει πόλους θερμαλισμού, συνδέοντας το ξενοδοχείο του με τις θερμές πηγές του Πολιχνίτου. Ταυτόχρονα έχει εκδηλώσει εδώ και 2,5 χρόνια, χωρίς να λάβει απάντηση από την Περιφέρεια, το ενδιαφέρον του και για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου Σάρλιτζα Παλλάς, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός τριγώνου θερμαλισμού που θα ωφελήσει γενικότερα τον τουρισμό της Λέσβου και θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσέλκυσης επισκεπτών.

Στο πενταετές πλάνο της εταιρείας για την ανάδειξη των θερμών πηγών του Πολιχνίτου προβλέπεται η όσο το δυνατόν πιο άμεση επανεκκίνηση της λειτουργίας τους για να προλάβουν το επόμενο καλοκαίρι, οπότε προγραμματίζεται ότι – αν όχι την άνοιξη, το αργότερο αρχές καλοκαιριού – θα επαναλειτουργήσουν. Εννοείται ότι θα έχει προηγηθεί η έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου στην Κάτια.

Η επένδυση σε πρώτη φάση αναμένεται να αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ώστε να αναπτυχθούν υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε μία τεράστια έκταση γύρω από τις πηγές και αυτό αναμένεται να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων και από άλλους στον Πολιχνίτο, καθώς εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν τόσο στο χωριό όσο και πλησιέστερα προς τις θερμές πηγές νέα μικρά καταλύματα από κατοίκους του Πολιχνίτου, που θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν και αυτό θα τονώσει τόσο την τοπική οικονομία στη συγκεκριμένη και στην ευρύτερη περιοχή, όσο και την απασχόληση.

Η εταιρεία φέρεται έτοιμη από την ώρα που θα πάρει τα κλειδιά των πηγών στα χέρια της να προχωρήσει σε συνεργασία με εταιρείες, όπως οι Elitour, Asklepieia Health Cluster, Eurotel, Ensana και Apollo Travel. 

Όπως τονίζει ο κ. Κούσκος, η εταιρεία σχεδιάζει τη σύνδεση των ιαματικών υπηρεσιών και θεραπειών με εγχώριους και διεθνείς ασφαλιστικούς οργανισμούς που αναζητούν αντίστοιχες υπηρεσίες, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του λεγόμενου silver tourism. Πρόκειται για τους τουρίστες των μεγαλύτερων ηλικιών που ταξιδεύουν αναζητώντας υπηρεσίες υγείας, χαλάρωσης και ευεξίας.

Η TKC A.E. Κατασκευών Μελετών λειτουργεί από το 2009 και εξειδικεύεται στις κατασκευές οικιστικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, projects σε Αττική, Μύκονο, Σαντορίνη, Σάμο και Λέσβο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img