Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Το γευστικό ταξίδι ξεκινά από το Πλωμάρι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αύριο Τετάρτη ξεκινά, έχοντας σημείο εκκίνησης το Πλωμάρι, το Lesvos Food Fest, το μεγάλο γαστρονομικό ταξίδι της Λέσβου, που κάνει φέτος 8 στάσεις σε όλο το νησί, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου. O Φορέας Τουρισμού Μολύβου, μαζί με παλιούς και νέους εταίρους στρώνει ξανά το λεσβιακό τραπέζι με θεματικές που συνθέτουν το μενού του γαστρονομικού φεστιβάλ, προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο και το βράσμα, που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου.  

Αύριο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σε επισκέψιμες ποτοποιίες και ελαιοτριβεία στο Πλωμάρι, όπου ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου σε συνεργασία με τις ξακουστές ποτοποιίες του τόπου μας – Βαρβαγιάννη, Ισιδώρου Αρβανίτου, Γιαννατσή και Πιτσιλαδή – ανοίγουν τις πόρτες τους και αποκαλύπτουν τα μυστικά του εθνικού ποτού της Ελλάδας που ταξιδεύει τη Λέσβο στον κόσμο. Μαθαίνουμε τις διαφορετικές ετικέτες και τα χαρακτηριστικά του, τα μυστικά της παραγωγής του, αλλά και την ντοπιολαλιά του. Παράλληλα γνωρίζουμε τη διαδικασία παραγωγής του ακρογωνιαίου λίθου της μεσογειακής διατροφής, του ελαιολάδου στα ελαιοτριβεία Καλαμποκά και Πρωτούλη.

Στις 7μιση το απόγευμα, στο πάρκο Πλωμαρίου, παρακολουθούμε live cooking, όπου οι παραδοσιακές συνταγές, τα μυστικά και οι τεχνικές τους ξεδιπλώνονται μπροστά μας, ενώ παράλληλα γίνεται γευσιγνωσία ελαιολάδου από τους ντόπιους παραγωγούς. Απολαμβάνουμε παραδοσιακούς χορούς με απαραίτητο συνοδευτικό το ουζάκι που σερβίρεται straight, με πάγο ή σαν βάση σε cocktail κερασμένο από τις ποτοποιίες του Πλωμαρίου.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες δράσεις του Lesvos Food Fest:

  • 14 Ιουλίου Μυτιλήνη με θέμα: «Γευστικές αναζητήσεις στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη»
  • 14 Ιουλίου Σκάλα Καλλονής με θέμα: «Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη: Μαγειρεύουμε τα πειράματα του Αριστοτέλη»
  • 15 Ιουλίου Μόλυβος με θέμα: «Street Food και τέχνες του δρόμου στον Μόλυβο»
  • 15 Ιουλίου Πολιχνίτος με θέμα: «Γλυκά ξυπνήματα και αλμυρές αναμνήσεις» 
  • 16 Ιουλίου Ερεσός με θέμα: «Βράσμα Ερεσού: Η γιορτή μιας πολύτιμης γεύσης»
  • 16 Ιουλίου Στύψη με θέμα: «Ελαίας Γη»
  • 17 Ιουλίου Πέτρα με θέμα: «Σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img