Είναι πραγματικά θαυμάσιο να μπορέσουμε συνειδητά ν’ αναλογιστούμε πως εμείς οι άνθρωποι, είμαστε το μόνο ον στον πλανήτη που μπορούμε αν θέλουμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να αλλάζει συναισθήματα, σκέψεις, συμπεριφορά.
Ο νους μας μπορεί αν θέλει να φέρει τα πάνω-κάτω.
Να κάνει τα αρνητικά, θετικά.
Έτσι αν το θελήσουμε, τουλάχιστον στις καρδιές μας, στο νου και στην ψυχή, μπορούμε να διατηρήσουμε το καλοκαίρι για πάντα.
Αυτές είναι οι σκέψεις που μου έρχονται στο νου καθώς το καλοκαιράκι μας αφήνει και έρχεται εκείνη η γλυκιά μελαγχολία του Σεπτέμβρη.
Η προσαρμογή σε κάθε νέα εποχή δεν είναι ό,τι πιο εύκολο.
Γι’ αυτό και αρχίζω να μαθαίνω να καθοδηγώ το μυαλό, ώστε να κάνει εκείνες τις σκέψεις που μπορούν να αλλάξουν το οποιοδήποτε δύσκολο συναίσθημα.
Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι οι θετικές σκέψεις.
Τέλος με το παρελθόν.
Τι το ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ;
Τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ό,τι και να κάνεις.
Ό,τι πέρασε, πέρασε.
Άστο να φύγει.
Ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να κυριαρχήσει στον νου κι όχι το ανάποδο.
Μπρος λοιπόν να βρούμε φως, γαλήνη, στόχους και προορισμούς.
Για να ζήσουμε μ’ αυτό που αναζητάμε σ’ ολόκληρη τη ζωή μας. Την ευτυχία.
Μακριά λοιπόν από συναισθήματα που παράγουν θυμό, μοναξιά, απόγνωση, αυτολύπηση, απογοήτευση.
Εστιάζουμε στο παρόν και προπαντός αρχίζουμε να κάνουμε αποτοξίνωση από τις σκέψεις που αμφισβητούν τον στόχο μας. Βασικό σημείο η αποτοξίνωση από τοξικούς ανθρώπους.
Τι κι αν έχουμε χειμώνα μπροστά μας;
Εμείς μέσα μας θα έχουμε πάντα καλοκαίρι!
Τσουχτή μακαρονάδα της Μάνης
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. χοντρά μακαρόνια
1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο
2 σκελίδες σκόρδο
4 αυγά
Πιπέρι – αλάτι
Μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια το βούτυρο, το μισό ελαιόλαδο και το σκόρδο και αφήνουμε να κάψει καλά.
Μόλις το βούτυρο αφρίσει και αρχίσει να γίνεται, ελαφρώς χρυσίζει στις άκρες του – μην μαυρίσει – κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη μυζήθρα και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Τηγανίζουμε τα αυγά κι αφήνουμε τον κρόκο μελάτο.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα καυτή σε κάθε πιάτο και βάζουμε το αυγό από πάνω.
Ρίχνουμε έξτρα μυζήθρα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτός του αυγού, σε πολλά σπίτια της Μάνης, πρόσθεταν και σοταρισμένο παστό χοιρινό (σύγκλινο) που έφτιαχναν οι ίδιοι.
Η νοστιμιά ξεκινάει από το σπάσιμο του κρόκου πάνω στη μακαρονάδα με τη μυζήθρα και το σκόρδο.