Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

«Το μεγαλύτερο “αναπτυξιακό” έργο της Ν.Δ. είναι η Βάστρια»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

 

  • Για αποκαρδιωτική κατάσταση και εικόνα διάλυσης στο Βοστάνειο μίλησαν η Ράνια Σβίγκου και ο Διονύσης Καλαματιανός

Στη Μυτιλήνη βρέθηκαν χθες η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός, που ήταν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με θέμα τις 6 εθνικές προτεραιότητες που προτάσσονται στο πρόγραμμα του κόμματος εν όψει των εκλογών. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών που γίνονται σε όλη την Ελλάδα με επισκέψεις στελεχών είναι η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας τους 6 άξονες του προγράμματος, όπως παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και επιγραμματικά είναι, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ενίσχυση του εισοδήματος, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση.

Η κ. Σβίγκου και ο κ. Καλαματιανός με αμεσότητα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις του κόμματός τους και να συζητήσουν με τα μέλη και τους φίλους που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Θέατρο χθες στις 7:00 το απόγευμα.

Από τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η περιοδεία

Το πρωί της χθεσινής ημέρας η κ. Σβίγκου συνοδευόμενη από τον κ. Καλαματιανό, τον Βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, τον τοπικό Γραμματέα του κόμματος, Σταύρο Καραβασίλη και άλλα στελέχη περιόδευσαν ξεκινώντας από το νοσοκομείο, όπου είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και του Συλλόγου εργαζομένων, που περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνει σήμερα το Βοστάνειο και η οποία ουδεμία σχέση έχει σύμφωνα με τα λεγόμενά τους με αυτή την εικόνα που επιχειρείται να βγει προς τα έξω, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τη διοίκηση.  

Στις 11:30 το πρωί έδωσαν στα γραφεία του κόμματος συνέντευξη Τύπου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου και περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης.

Αιτιολογώντας την παρουσία της στη Λέσβο για την ανάπτυξη και την εξειδίκευση των 6 αξόνων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι για ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα δεν είναι απλά οι εξαγγελίες, αλλά η διαβούλευση με την κοινωνία και η συμμετοχή της στη διαμόρφωσή του.

Η Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τα όσα είδε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική και ότι το Βοστάνειο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, υποβάθμισης και συρρίκνωσης. Μιλώντας μαζί με τον κ. Καλαματιανό για το ίδιο ζήτημα ανέφεραν πως τα όσα τους έθεσαν για τα προβλήματα του νοσηλευτικού Ιδρύματος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήταν καταιγιστικά και αναφέρθηκαν ενδεικτικά στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στην Ψυχιατρική και τη Χειρουργική Κλινική, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η Χειρουργική Κλινική με τρεις χειρουργούς όταν έχουν 800 χειρουργεία το χρόνο! «Το χειρότερο είναι να μην αναγνωρίζεις την πραγματικότητα», ήταν η απάντηση που έδωσε η κ. Σβίγκου στον ισχυρισμό της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, που κατά την επίσκεψή της στις 6 Οκτωβρίου είχε πει ότι το Βοστάνειο βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα νοσοκομεία από τα συνολικά 90 που μέχρι τότε είχε επισκεφτεί!

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν και στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία σημειώνοντας ότι όπως προβλέπεται με τα απογευματινά ιατρεία, επί πληρωμή, όσοι ασθενείς θα πηγαίνουν το πρωί θα μετατρέπονται σε πελάτες το απόγευμα, εξηγώντας ότι αυτό δεν θα το κάνουν όλοι οι γιατροί, τονίζοντας και την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία, ενώ υπογράμμισαν ότι το κόμμα τους δεσμεύεται ότι όταν αναδειχθεί κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο ενισχύοντας την υγεία. 

Η Ράνια Σβίγκου και ο Διονύσης Καλαματιανός εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τον αγώνα του προσωπικού των δομών της δημόσιας περίθαλψης και του νοσοκομείου, ενώ η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα άλλα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία είπε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την υποβάθμιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν αντέχει  την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση», υπογραμμίζοντας ότι μόνο στην Ελλάδα ισχύει αυτό το επίπεδο των κοστολογήσεων στους λογαριασμούς της ενέργειας. «Η πολιτική Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια», είπε η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «οι πολίτες δεν αντέχουν την κοροϊδία της δήθεν στήριξής τους και της επικοινωνιακής εξαπάτησης με το καλάθι του νοικοκυριού».

Αναφερόμενη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων η κ. Σβίγκου επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας με τις υποκλοπές και την παρακολούθηση ακόμα και των Αρχηγών των Σωμάτων του στρατού, τονίζοντας πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί. Πρόσθεσε, δε, με έμφαση ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, το οποίο, όπως είπε, σήμερα είναι ανύπαρκτο και η λύση γι’ αυτό θα είναι η πολιτική αλλαγή με την κοινωνία στο προσκήνιο, ενώ εκτίμησε ότι στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Από τη δική του πλευρά ο Διονύσης Καλαματιανός έκανε επιμέρους επισημάνσεις στα ίδια ζητήματα τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, που δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, όπως είναι η προστασία της κατοικίας, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η ακρίβεια, ενώ σημείωσε ότι ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν ακριβά τα προϊόντα, οι παραγωγοί εισπράττουν πολύ χαμηλές τιμές λέγοντας ότι από τη δυσμενή αυτή κατάσταση κάποιοι θησαυρίζουν. 

Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως χαμένα, σημειώνοντας ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός και με το… ακουστικό στο αυτί», ενώ ανέφεραν ότι παρά τις μεγάλες υποσχέσεις το 2019 για τη Λέσβο, «το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ν.Δ. είναι η Βάστρια», το οποίο, όπως είπαν, εκτελείται από την εταιρεία συγγενικού προσώπου κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης. Τόνισαν επίσης ότι σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 3,5 χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διατέθηκαν 7,5 δις με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν σύντομα ο Βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Σταύρος Καραβασίλης, που ανέδειξαν ζητήματα, όπως η έμμεση απενεργοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου.

Επίσης υπογραμμίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος σε περιοχές, όπως η Λέσβος και αυτό φαίνεται – όπως είπαν – τόσο από τις διαδοχικές επισκέψεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, είτε ως πρωθυπουργού, είτε ως αρχηγού της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και άλλων κορυφαίων στελεχών, όπως εν προκειμένω η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, που επισκέφτηκαν χθες το νησί μας.

 

- Advertisement -

More articles

spot_img