Με αφιέρωμα στην Αρχαία Λέσβο εκδόθηκε το ημερολόγιο του Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου για την νέα χρονιά. Το νέο ημερολόγιο με επιμέλεια κειμένων και φωτογραφιών του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευστράτιου Δήσσου περιέχει πλήθος άρθρων για την Αρχαία Λέσβο. Κείμενα αφιερωμένα στους Λέσβιους Ολυμπιονίκες, προσωπικότητες που έδρασαν στη Λέσβο, μυθολογικά και ιστορικά πρόσωπα που συνδέθηκαν με διάφορους τρόπους με το νησί μας, όπως ο Ορφέας και ο Αριστοτέλης κοσμούν ένα εξαιρετικό ημερολόγιο.
Επιπλέον υπάρχουν αναφορές για τον Αρίωνα τον Μηθυμναίο, τον Τέρπανδρο της Άντισσας, τον Πιττακό τον Μυτιληναίο, τον Αλκαίο, την Σαπφώ, αφιερώματα στους αρχαίους οικισμούς και τα μνημεία της Λέσβου και πολλά άλλα. Πλούσιο από εικόνες και φωτογραφίες της νέας και αρχαίας εποχής του νησιού, με ποιήματα και επιμελημένα κείμενα το νέο ημερολόγιο αναδεικνύει την ιστορία της Λέσβου και αποτελεί μια εξαιρετική δουλειά, η οποία όπως φαίνεται χρειάστηκε αρκετό χρόνο και έρευνα προκειμένου να δημιουργηθεί με επιτυχία.
Ο κ. Δήσσος στον πρόλογο του ημερολογίου αναφέρει: «Είναι γνωστό πως γύρω στο 2000 π.Χ. παρατηρήθηκαν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών, Ιώνων, Αχαιών, Αιολέων κ.λ.π. από το Βορρά προς τον Νότο. Αυτοί οι μετακινούμενοι πληθυσμοί πίεζαν τους προηγούμενους από αυτούς κατοίκους των διαφόρων περιοχών και τους ανάγκαζαν να αναζητήσουν καινούρια γη για την επιβίωσή τους. Τότε λοιπόν μια ομάδα Πελασγών με αρχηγό τον Ξάνθο, γιο του Τριόπου μπήκε στα καράβια και στράφηκε προς την Ανατολή. Μετά από πολύχρονη περιπλάνηση έφτασαν στις μικρασιατικές ακτές και από εκεί πέρασαν στη Λέσβο, όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα. Αυτοί αναμείχθηκαν με τους ντόπιους κατοίκους και έδωσαν στο νησί το όνομα Πελασγία. [….] Στην αρχαία πολιτιστική ανάπτυξη και πνευματική δημιουργία που αποτελεί ένα πολύτιμο όσο και αδιανόητο θησαυρό είναι αφιερωμένο το παρόν Ημερολόγιο-Αγιολόγιο του 2024 του Ιερού Προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου. Μετά από διακοπή ενός έτους και απαίτηση των πιστών και φίλων του Ταξιάρχη αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το εγχείρημά μας και να προβάλουμε τη σπουδαία πνευματική κληρονομιά του νησιού μας».