Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

«Το νέο νομοσχέδιο αδικεί τους δημόσιους υπαλλήλους»


Στη Γενική Γραμματεία παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου, το μέλος της ΑΔΕΔΥ Λάμπρος Βενετής, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Παναγιώτης Γιαννίκος, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, Νίκος Ιππειώτης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα διαμαρτυρίας στον Γενικό Διευθυντή Παύλο Μιχαλακέλλη, ο οποίος αναπλήρωνε τον Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κουτουλάκη εκείνη την ημέρα.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε, μεταξύ άλλων, για την σημαντική μείωση της τάξης  του 40% που υπέστησαν οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων τη διετία 2016 – 17, καθώς και για τη μη αύξηση του αφορολόγητου όλα αυτά τα χρόνια, παρά τα μνημόνια, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Επιπλέον οι ίδιοι έκαναν λόγο για ‘’εμπαιγμό’’ των δημόσιων υπαλλήλων με το νέο νομοσχέδιο να προβλέπει αύξηση 4 έως 50 ευρώ στους μισθούς, έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια περικοπών, καθώς και για ‘’επιδοματικές πολιτικές’’ που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ περιλαμβάνονται οι αυξήσεις μισθών που να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό που καταγράφεται, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, η καθιέρωση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, η επέκταση εισοδήματος για λόγους επικινδυνότητας σε εργαζομένους στο Δημόσιο, όπως π.χ. στην καθαριότητα, ενώ ζήτησαν επίσης να μην συνδεθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων με τις μισθολογικές απολαβές, για την αποφυγή φαινομένων, όπως πελατειακές σχέσεις, αίτημα που επεκτείνεται και στις κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αμεροληψία.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξίου, «Θεωρούμε ότι με το νέο νομοσχέδιο αδικούνται για πολλοστή φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω θερινής περιόδου, δεν θα κάνουμε πίσω αλλά θα συσπειρωθούμε ενημερώνοντας τα σωματεία και διεκδικώντας καλύτερες προβλέψεις του νόμου για τους εργαζομένους στο Δημόσιο».

Παράλληλα ο κ. Αλεξίου εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο αξιωματικών αεροπορίας που έχασαν της ζωή τους εν ώρα πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κάρυστο, ενώ από την άλλη ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τη συνδρομή τους αυτές τις δύσκολες ημέρες που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img