Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Το νησί μου… σ’ ένα κλικ»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Διανησιωτικό μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνει το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Ομίλου Φωτογραφίας με τίτλο «Το νησί μου… σ’ ένα κλικ». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων και Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ., των Προτύπων – Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και στους μαθητές των Καλλιτεχνικών και Μουσικών σχολείων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων).  

Η δραστηριότητα αυτή εμπίπτει στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του σχολείου για την προώθηση της αυτενέργειας και της βιωματικής μάθησης, για την καλλιέργεια της εξωστρέφειας, της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας μεταξύ σχολικών μονάδων και μαθητών/τριών και για την ουσιαστικότερη γνωριμία με τον τόπο μας. Οι μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποστείλουν στο mail της υπεύθυνης εκπαιδευτικού κ. Σεβαστής Τσάλτα τα ακόλουθα στοιχεία:  Ονοματεπώνυμο, σχολείο φοίτησης, τάξη – τμήμαψευδώνυμο συμμετοχής. Το mail πρέπει να συνοδεύεται από  υπεύθυνη  δήλωση  του γονέα – κηδεμόνα ότι συναινεί στη συγκεκριμένη συμμετοχή. Η υπεύθυνη δήλωση μπορεί να εκδοθεί και μέσω gov.gr. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει φωτογραφίες που σχετίζονται με:

  • Ιστορία και πολιτισμό
  • Κουλτούρα, παράδοση και τέχνη
  • Αστικά, φυσικά και αγροτικά τοπία
  • Το περιβάλλον
  • Επαγγέλματα και καθημερινές δραστηριότητες
  • Σχολική ζωή
  • Ενδιαφέροντα των νέων

Η αξιολόγηση των μαθητικών φωτογραφιών θα γίνει, σε διακριτές κατηγορίες Γυμνασίου – Λυκείου, από τετραμελή επιστημονική επιτροπή κριτών και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω mail σε όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις συμμετέχουσες. Τα ονόματα των νικητών και οι διακριθείσες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο Βραβείο, 2ο Βραβείο, 3ο Βραβείο) για φωτογραφίες των μαθητών Γυμνασίου και τρία βραβεία (1ο Βραβείο, 2ο Βραβείο, 3ο Βραβείο) για φωτογραφίες των μαθητών Λυκείου. Επιπλέον, θα απονεμηθεί και ένας Ειδικός Έπαινος Διάκρισης στους μαθητές και στις μαθήτριες που θα καταλάβουν την τέταρτη θέση διάκρισης σε κάθε κατηγορία (Γυμνάσιο – Λύκειο).

spot_img

More articles

spot_img