Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

«Το Πλωμάρι υπερτερεί για τη σύνδεση με Σμύρνη»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης της Πύλης Εισόδου του Πλωμαρίου όταν θα λειτουργήσει και αναμένεται αυτό να γίνει σύντομα, τονίζει σε παρέμβασή του στα Νέα της Λέσβου ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, o οποίος επισημαίνει ότι θα είναι άδικο για τον τόπο να συνδεθεί μόνο η Μυτιλήνη και να μείνει εκτός η περιοχή του Πλωμαρίου. Ο πρώην Αντιδήμαρχος τάσσεται υπέρ των χειρισμών που έχει κάνει μέχρι τώρα σ’ αυτό το θέμα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, καθώς επισημαίνει ότι «έχω ασκήσει κριτική στον Δήμο Μυτιλήνης για τα θέματα της περιοχής μας, ωστόσο σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς που γίνονται και ο Δήμαρχος έχει θέσει στο τραπέζι και την ταυτόχρονη σύνδεση του Πλωμαρίου με την περιοχή της Σμύρνης επικροτούμε και στηρίζουμε προς όφελος της περιοχής μας και γενικότερα της Λέσβου». 

Ο κ. Αρμενάκας υπογραμμίζει ότι ο Δήμαρχος Μυτιλήνης «δεν θα πρέπει να κάνει πίσω»  διεκδικώντας και τη σύνδεση της Σμύρνης με το Πλωμάρι, ενώ καλεί τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου να τοποθετηθεί ξεκάθαρα πάνω σε αυτά τα ζητήματα, σημειώνοντας ότι από τη δική του θητεία επί Δημαρχίας Σπύρου Γαληνού η μελέτη σκοπιμότητας που του είχε υποβάλει το 2015 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, αναδείκνυε ένα προς ένα τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης του Πλωμαρίου και με τη Φώκαια και με το Καράμπουρουν στον κόλπο της Σμύρνης, καθώς και την προσέλκυση τουριστών με σκάφη. «Η περιοχή μας είναι πλησιέστερη προς την πλευρά της Σμύρνης και δυστυχώς από τις μέχρι τώρα συνδέσεις της Λέσβου με το Αϊβαλί και τον τουρισμό της Τουρκίας γενικότερα ωφελημένες βγαίνουν η Μυτιλήνη και η Βόρεια Λέσβος. Η Πύλη Εισόδου του Πλωμαρίου για την οποία όλοι έχουμε αγωνιστεί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού από την Τουρκία στη Λέσβο και όχι να επωφελείται μόνο η μία πλευρά του νησιού. Το Πλωμάρι αλλά και η Γέρα, δύο περιοχές που συνδέονται και μέσα από την ιστορία του Μπαρμπαρόσα, μπορούν να επωφεληθούν από τη γραμμή της Σμύρνης και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και αξιοθέατα προς ανάδειξη στους Τούρκους επισκέπτες, όπως είναι το τζαμί του Μεσαγρού», είπε. 

Ο κ. Αρμενάκας υπογραμμίζει ότι η σύνδεση της Σμύρνης με το Πλωμάρι θα ωφελήσει τις περιοχές Πλωμαρίου, Αγιάσου, Ευεργέτουλα  και Γέρας, κάτι που εκτιμά ότι δεν θα συμβεί από τη γραμμή της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη. Ακόμη καλεί τους αξιωματούχους της αυτοδιοίκησης αυτών των περιοχών σε συνεργασία με το Δήμαρχο να μην καμφθούν και να συνεχίζουν να πιέζουν ειδικά μπροστά στην  προοπτική που ανοίγεται στις σχέσεις του Δήμου Μυτιλήνης με τον Δήμο Σμύρνης, ώστε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της Πύλης Εισόδου του Πλωμαρίου προς όφελος της νότιας και των ορεινών της Λέσβου. Τέλος, καλεί τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου να δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη σκοπιμότητας που είχε υποβάλει το 2015 για τη σύνδεση του Πλωμαρίου με την πλευρά της Σμύρνης απ’ όπου φαίνεται ξεκάθαρα, όπως αναφέρει ο κ. Αρμενάκας, ότι πλεονεκτεί η περιοχή του Πλωμαρίου.ω

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις