Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Τον τίμησαν συγγενείς και φίλοι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο τίμησαν, χθες, οι συνάδελφοί του λιμενικοί με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον απροσδόκητο θάνατο του άτυχου λιμενικού. Το μνημόσυνο στη μνήμη του τελέστηκε στον περίφρακτο χώρο του λιμανιού που πλέον φέρει το όνομά του. Παρόντες ήταν, εκτός από φίλους και συναδέλφους, η σύζυγος και ο πατέρας του εκλιπόντος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τη δράση που επέδειξε ως υποπλοίαρχος του Λιμενικού κατά την περίοδο 2015-2016 όσον αφορά τη διάσωση πολλών ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών, που χαροπάλευαν στη θάλασσα του Αιγαίου όταν κατά χιλιάδες έφταναν τότε στις ακτές της Λέσβου, κατά την πιο κρίσιμη στιγμή της προσφυγικής κρίσης που μόλις τότε ξεκινούσε.

Έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια σε ηλικία 44 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου, αφήνοντας πίσω του δύο μικρά παιδιά. Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την ελληνική πολιτεία και από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» που ήταν βασισμένο στη δράση του ήταν υποψήφιο για Όσκαρ στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img