Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Του ρήμαξαν το ταξί για λίγα ευρώ


Του ρήμαξαν το ταξί για να του πάρουν λίγα ευρώ από την ταμειακή μηχανή του αυτοκινήτου άγνωστα άτομα χθες τα ξημερώματα στο κέντρο της Μυτιλήνης. Περισσότερα ήταν τα χρήματα της ζημιάς καθώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ παρά τα λίγα ευρώ που κατάφεραν να πάρουν οι δράστες και τα είχε για να δίνει ρέστα ο επαγγελματίας οδηγός. 

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ταξί κ. Ταξιάρχη Τσάκο, το αυτοκίνητο του οποίου διέρρηξαν στο κέντρο της Μυτιλήνης χρησιμοποιώντας λοστό ή άλλο μοχλό για να σπάσουν το πλαϊνό τζάμι του οδηγού και να ανοίξουν την ασφάλεια της πόρτας. 

Εδώ βλέπουμε το τζάμι του αυτοκινήτου σπασμένο και με το μοχλό που χρησιμοποίησαν στράβωσαν τη μεσαία κολόνα της πόρτας

Η κλοπή έγινε επί της οδού Ξάνθου στο κέντρο της πόλης, ακριβώς πάνω από την οδό Καβέτσου όπου βρίσκεται η κατοικία του. Όπως εξήγησε ο επαγγελματίας οδηγός στα Νέα της Λέσβου «επέστρεψα στο σπίτι λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ και άραξα έξω από την πόρτα το αυτοκίνητο μέχρι τις 5:00 το πρωί (σ.σ χθες Τρίτη) που ξαναβγήκα να ξεκινήσω τη δουλειά όταν διαπίστωσα το πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είχε σπασμένο το τζάμι του οδηγού και από μέσα έλειπαν κάποια χρήματα από την ταμειακή μηχανή την οποία πείραξαν οι δράστες. Είναι μεγαλύτερη η ζημιά που έχω πάθει γιατί χρησιμοποιώντας μάλλον λοστό για να σπάσουν το παρμπρίζ αθόρυβα στράβωσαν το κολονάκι της πόρτας, όπως βλέπετε στο αυτοκίνητό μου, έσπασαν και το τζάμι και στη συνέχεια άνοιξαν την ασφάλεια της πόρτας και μπήκαν μέσα ψάχνοντας».  

Χωρίς το τζάμι του οδηγού χθες για το μεροκάματο ο κ. Τσάκος

Ο επαγγελματίας οδηγός επεσήμανε ότι αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Μυτιλήνης τονίζοντας ότι «δεν είναι να πεις κάποια απόμερη γειτονιά η οδός Ξάνθου, είναι ακριβώς ένας δρόμος πάνω από την Καβέτσου στο κέντρο της πόλης. Πώς γίνεται να λειτουργούν κάποιοι με τέτοιο θράσος και να σπάνε τζάμια αυτοκινήτων;», διερωτήθηκε ο επαγγελματίας τονίζοντας ότι τα άτομα που κινούνται αυτές τις ώρες έχουν απίστευτο θράσος και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, βάζοντας σε περιπέτειες τον καθένα προκειμένου να εξασφαλίσουν οτιδήποτε αξίας βρουν. 

«Η ζημιά που μου προκάλεσαν είναι 500 ευρώ τουλάχιστον καθώς θα πρέπει ο φανοποιός να επαναφέρει την κολόνα στην πόρτα που στράβωσαν και να αντικατασταθεί και το τζάμι του οδηγού για το αυτοκίνητό μου. Μάλιστα αναγκάστηκα λόγω και των αυξημένων αφίξεων των Τούρκων τουριστών που περιμένουμε και εμείς τα ταξί να δουλέψουμε να το έχω στην πιάτσα χωρίς παράθυρο οδηγού για να μην χάσω το μεροκάματο, μέχρι που να έρθει το ανταλλακτικό και να πάμε στο συνεργείο να το αντικαταστήσουμε», είπε ο επαγγελματίας. 

Ο οδηγός του ταξί τόνισε ότι η Ασφάλεια Μυτιλήνης μόλις ενημερώθηκε έσπευσε στον τόπο του συμβάντος κάνοντας έρευνα, αν και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ότι και οι δράστες να βρεθούν σε καμία περίπτωση δεν περιμένει να του καλύψουν τη ζημιά που του προκάλεσαν. Καθώς τέτοια περιστατικά αρχίζουν το τελευταίο διάστημα να αυξάνονται με διαρρήξεις και κλοπές στη Μυτιλήνη, τόνισε ότι χρειάζονται αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης για να αποθαρρυνθούν οι κάθε λογής επίδοξοι διαρρήκτες, που δεν υπολογίζουν μπροστά σε τίποτα και κανέναν.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img