Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

“Τουρισμός για όλους” μέχρι την Πρωτοχρονιά

Τελευταία ευκαιρία για να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι τα κουπόνια που έχουν λάβει για δωρεάν διακοπές μέσω του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” δίνει το Υπουργείο Τουρισμού, υπενθυμίζοντας ότι ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Έτσι, όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους μέσα στο καλοκαίρι μπορούν να εξαργυρώσουν τα voucher κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρκεί να προχωρήσουν έγκαιρα σε κράτηση στα καταλύματα επιλογής τους, που είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα. Από χθες μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει να στέλνονται email υπενθύμισης από το Υπουργείο προς τους δικαιούχους.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η υλοποίησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Είναι το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο. Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος, είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μέχρι σήμερα, μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών, επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 ευρώ.

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ.

Τέλος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Τουρισμού, ξεκίνησε την Τετάρτη και θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου η υποβολή αιτημάτων πληρωμής (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος (καταλύματα και τουριστικά γραφεία). Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (1/7/2021 – 31/7/2021).