Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Τραγούδησαν για την ειρήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς, για να στείλει το δικό του μήνυμα υπέρ της ειρήνης και κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η συναυλία ειρήνης στην πόλη της Μυτιλήνης ήταν η 3η αντιπολεμική συναυλία που έγινε στη χώρα μας μετά από εκείνη στην Αθήνα και την Πάτρα και ήρθε ως πρωτοβουλία της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για Όλους», σε συνεργασία με την «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και την «Κίνηση Μνήμης και δράσης».

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Γνωρίζουμε ότι όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι. Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη! Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή», ήταν το μήνυμα των διοργανωτών.

Τη συναυλία άνοιξε η χορωδία CANTAΛΑΛΟΥΝ και η Polyphonica και συμμετείχαν επίσης αφιλοκερδώς οι: «Αιολείς», Τραγουδιστική ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού, Erdem & Quentin, ΕΦΑΠΑΞ, Βασιλική Παπαγεωργίου, Κώστας Πορφύρης, Μαρία Σεϊτανίδου, Γιώργος Σταυρακέλλης, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Γιώτα Μιχαλλέλη, Γιώργος Σκομβούλης, Μάνος Σιμιτσής, Γιάννης Μπάλιακας, Γρηγόρης Πατλάκας και SaliaBalia Band, ενώ αν και είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή τους, για λόγους υγείας δεν κατάφεραν να ανέβουν στη σκηνή οι “The Tricks”.

- Advertisement -

More articles

spot_img