Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Τρέχει για τις αυτοδιοικητικές διαρροές ο ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Για τα μέσα του Ιουλίου, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 του μηνός, οριστικοποιήθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα στο κόμμα με τον προγραμματισμό συνεδρίου, καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας η οποία θα ψηφιστεί από τη βάση. Όλα αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν άλλο ένα crash test για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε τοπικό επίπεδο από χθες Δευτέρα επανήλθαν σε λειτουργία τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, ενώ έδωσε ανακοίνωση μία εβδομάδα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι μετά την ήττα των πρόσφατων εκλογών και την παραίτηση Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία αποτίμησης της μέχρι τώρα πορείας, αλλά και συζήτησης για την επόμενη μέρα.

Για την Αυτοδιοίκηση 

Για την αυτοδιοίκηση η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα πορευτεί, όπως έκανε πάντα, μέσω συλλογικών αποφάσεων των οργάνων του κόμματος, με τη συμμετοχή των μελών και των στελεχών μας στη Λέσβο, τόσο για την αποτίμηση των εθνικών εκλογών, όσο για τις επιλογές και τις προτάσεις μας για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Ατομικές αποφάσεις και πρακτικές, δεν βοηθάνε καθόλου σε αυτό που έχει σήμερα ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου», επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή θέλοντας ενδεχομένως να προλάβει κάποιες εξελίξεις, όπως η συμπόρευση Ζαφείρη με Μουτζούρη, ενώ καταλήγει σημειώνοντας: «Τυχόν συνεργασίες με αυτοδιοικητικά σχήματα ή προτάσεις υποψηφίων θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα, με συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα εκφράζει τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις για τους Δήμους και την Περιφέρεια στη Λέσβο».

spot_img

More articles

spot_img