Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Τρέχει ο Βέρρος για τα σεισμόπληκτα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την βόρεια Λέσβο αποτέλεσαν ένα πρώτης τάξης crash test για το νεοσύστατο Δήμο δυτικής Λέσβου, ώστε να τεστάρει τους μηχανισμούς του και τα αντανακλαστικά, τα οποία στην πράξη απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Χθες ο Δήμος παρέδωσε επισκευασμένο το σχολείο του Λεπετύμνου και παραδίδεται και το σχολείο του Μολύβου μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Κτιριακών Υποδομών. Εκκρεμεί η επισκευή του σχολείου της Συκαμιάς, το οποίο είναι το μόνο που δεν λειτουργεί στο Δήμο δυτικής Λέσβου, καθώς τα παιδιά πηγαίνουν στο διπλανό σχολείο του Λεπετύμνου προσωρινά.  

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου χρειάζεται χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις επισκευές, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει επανέλεγχος από τη ΔΑΕΦΚ στα σεισμόπληκτα κτίρια, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν μικρές ζημιές και αμέσως μετά αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων ώστε να χρηματοδοτηθούν σε ένα ποσοστό για το κόστος των επισκευών που θα πρέπει να κάνουν στα σπίτια τους. Πρόκειται όμως για μικρές ζημιές στην τοιχοποιία η οποία σημαδεύτηκε από ρηγματώσεις λόγω των δονήσεων.

Όσο συμβαίνουν τα παραπάνω, χθες τα ξημερώματα είχαμε μία νέα σεισμική δόνηση και φαίνεται ότι αυτή τη φορά η σεισμική δραστηριότητα μετατοπίζεται προς τα δυτικά.

Ο νέος σεισμός αναστάτωσε χθες τα ξημερώματα τη Λέσβο, καθώς  η νέα δόνηση αν και όχι μεγάλης έντασης, έγινε αισθητή από άκρη σε άκρη στο νησί μας.  

Πρόκειται για σεισμική δόνηση εντάσεως 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 04:22 τα ξημερώματα και το επίκεντρο εντοπίστηκε 27 χιλιόμετρα βόρεια από το Σίγρι και είχε εστιακό βάθος 15,7 χλμ..

Αυτή τη φορά το επίκεντρο του νέου σεισμού δείχνει να μετατοπίζεται σε απόσταση προς τη δυτική πλευρά της Λέσβου, ενώ οι σεισμολόγοι ήταν καθησυχαστικοί σε επικοινωνία του δημάρχου κ. Βέρρου.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img