Τέσσερα νέα κρούσματα στη Μυτιλήνη

Τέσσερα νέα κρούσματα του COVID-19 καταγράφονται στη Μυτιλήνη το ένα σε υπάλληλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του, το δεύτερο και τρίτο σε υπαλλήλους κρατικής παραγωγικής μονάδας για την οποία είναι αδύνατη η αναστολή λειτουργίας, ενώ τέταρτος θετικός βγήκε και πρόσωπο του αθλητικού χώρου το οποίο είχε συμπεριληφθεί στην ιχνηλάτηση κατά τη λήψη δειγμάτων σε οικισμό της Μυτιλήνης μετά τη θετική διάγνωση σε εμπλεκόμενο με τον ενοριακό ναό.

Στον συγκεκριμένο οικισμό η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

UPDATE
Σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρούσματος και ενημερώνει το κοινό για τις διαδικασίες που ακολουθούν:
“Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας ενημερώνει ότι, την Κυριακή 23-8-2020 εργαζόμενη, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης, σε ιδιωτικό εργαστήριο, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.
Η τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν το Σάββατο 22-8-2020.
Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της η συγκεκριμένη υπάλληλος τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας.
Κατόπιν αυτού:
• Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 24-8-2020 και για 14 ημέρες.
• Θα γίνει απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια, εργαστήρια συντήρησης κλπ.)”.