Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Τριήμερο Πρωτομαγιάς με Ταξιάρχη!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ανεβασμένη είναι η κίνηση στη Λέσβο εν όψει του μεγάλου πανηγυριού του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου, στο οποίο συρρέουν πλήθη πιστών από όλη την Ελλάδα για να τιμήσουν τον Άγιο. Ήδη από τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε το νησί έχει αρκετές αφίξεις προσκυνητών, ωστόσο η μεγαλύτερη προσέλευση θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών θα επιστρέψει το απόγευμα της Κυριακής μετά το πανηγύρι, αλλά και Δευτέρα ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αξιοποιώντας το τριήμερο για διακοπές στο νησί. 

Συγκεκριμένα στις έξι συνολικά πτήσεις από Αθήνα σήμερα η πληρότητα είναι 100%, γεγονός που ισοδυναμεί με 600 περίπου επισκέπτες, ενώ στα πλοία από Πειραιά η πληρότητα αγγίζει το 80% και σήμερα και αύριο Σάββατο. Αντίστοιχα, οι γεμάτες θέσεις των αεροπλάνων και σε μεγάλο ποσοστό των πλοίων κατά την επιστροφή τους υποδηλώνει την μεγάλη απήχηση που έχει στους πιστούς εκτός νησιού ο Μανταμάδος. 

Βεβαίως πρόκειται για αναμενόμενη αύξηση της κίνησης, όπως σημειώνουν οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού, καθώς ο Ταξιάρχης κάθε χρόνο συγκεντρώνει πιστούς από όλη την Ελλάδα, και δη Ρομά, που έχουν ιδιαίτερη αγάπη και ευσέβεια προς τον Άγιο. Ωστόσο «η ευτυχής συγκυρία κατά την οποία το πανηγύρι στο Μανταμάδο «πέφτει» μέσα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για πολλούς να επισκεφθούν την Λέσβο. Η κίνηση είναι πολύ καλή, άλλωστε τα πρώτα σημάδια φάνηκαν μέσα στο Πάσχα. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή τουριστική σεζόν», αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Σταύρος Ρεπάνης

Από την πλευρά του ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, με πιο συγκρατημένη αισιοδοξία, επιβεβαιώνει την μεγάλη κινητικότητα αυτές τις ημέρες στη Λέσβο, με μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και μερικά γκρουπ προσκυνητών, ωστόσο δεν κάνει λόγο για κάτι πέρα από την συνήθη προσέλευση στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού, ένας τομέας που η Λέσβος κατεξοχήν έχει παράδοση χρόνων. 

- Advertisement -

More articles

spot_img