Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

«Τρισεύγενη» στο Ιερό του Μέσου 

Την διοργάνωση της μουσικοθεατρικής εκδήλωσης «Τρισεύγενη», που θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό του Μέσου στις 5 και 6 Ιουλίου, στις 20:00, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Η εν λόγω παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διεξάγει το Υπουργείο σε πολλές περιοχές της χώρας με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». 

Δύο κορυφαία έργα της ελληνικής λογοτεχνικής κληρονομιάς. Δύο εμβληματικές γυναικείες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, η Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση και η Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά, ανταμώνουν στη σκηνή. Η Τρισεύγενη είναι «αστόχαστη, ανυπόταχτη, παράκοη, απόκοτη», αταίριαστη με τον ασφυκτικό κοινωνικό ιστό που την περιβάλλει. Ένα πλάσμα που υπερασπίζεται πεισματικά τη φύση του. Που πάει να πει, μια τραγική ηρωίδα. Η Ερωφίλη την παρακολουθεί καθώς αφηγείται την ιστορία της και τη συντροφεύει στοργικά. Σχολιάζει, ερμηνεύει, συμπάσχει. Είναι αυτή η νεράιδα της στέρνας, η νεκρή της μάνα. Ώσπου το τραγούδισμά της γίνεται εκείνο της Τρισεύγενης, καθώς λέει: «Το δικό μου το τραγούδι πάντα, που το τραγουδάει όλη μου η ζωή. Με το δικό μου το σκοπό». Μια ιστορία σφιχταγκαλιασμένη μ’ ένα τραγούδισμα. H είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά με διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων που μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοστελίδα: https://www.allofgreeceoneculture.gr/

  • Σύλληψη, επιμέλεια κειμένου

Κορίνα Βουγιούκα

  • Μουσική

Τάσος Ρωσόπουλος

  •  Ερμηνεύουν οι:

Αναστασία Χατζάρα (Τρισεύγενη), Μάιρα Μηλολιδάκη (Ερωφίλη), Δημήτρης Ναλμπάντης (Νίκαρος, Πέτρος Φλώρης, Δεντρογαλής, Πάνος Τράτας), Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Κορίνα Βουγιούκα (κλασική κιθάρα).

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img