“Τριστάνος και Ισόλδη” ζωντανά από τη Νέα Υόρκη

Με το αριστούργημα του Ρίτσαρντ Βάγκνερ “Τριστάνος και Ισόλδη” κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, για έκτη συνεχή χρονιά, το βραβευμένο πρόγραμμα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης “The Met: Live in HD”, που ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ παρουσιάζει σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Live in HD”, καλωσορίζει δυναμικά τη νέα σεζόν 2016-17 με την παράσταση “Τριστάνος και Ιζόλδη”, του Wagner, η οποία αποτελεί την επετειακή 100ή παράσταση που μεταδίδεται στο πρόγραμμα.

Το “Τριστάνος και Ιζόλδη” είναι μια νέα παραγωγή της Met, την οποία διευθύνει ο κορυφαίος μαέστρος Sir Simon Rattle στις πρώτες του εμφανίσεις στη Met μετά το ντεμπούτο του το 2010. Η σκηνοθεσία είναι του Mariusz Trelinski (ο οποίος το 2015 σκηνοθέτησε τη διπλή παράσταση της Met, Γιολάντα / Το Κάστρο του Κυανοπώγωνα), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Ninna Stemme, η κορυφαία “Ιζόλδη” του κόσμου. Η Nina Stemme πραγματοποιεί το δικό της ντεμπούτο στη Met ως Ιζόλδη, έναν ρόλο που μέχρι τώρα έχει ερμηνεύσει με κορυφαίους θιάσους παγκοσμίως.

Ο Τριστάνος της είναι ο Αυστραλός Stuart Skelton, που ερμήνευσε τον Ζίγκμουντ στον Κύκλο του Δαχτυλιδιού της Met το 2013. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκένε και τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (και οι δύο κάνουν το ντεμπούτο τους στη Met), με τον René Pape ως Βασιλιά Μάρκε, έναν ρόλο που ερμήνευσε εξαιρετικά σε τρεις προηγούμενες σεζόν της Met. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Met με το Festival Hall Baden-Baden, το Teatr Wielki της Εθνικής Όπερας Πολωνίας και το Εθνικό Κέντρο Θεατρικής Τέχνης της Κίνας (NCPA).

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις “MET live in HD” ξεκινούν από 10 ευρώ.