Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

«Τσιμέντο να γίνει η παραλία»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Για λαϊκισμό και αντιστροφή της πραγματικότητας κάνει λόγο ο Τ. Βέρρος

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου με την υπόθεση της παραλίας της Ερεσού, η οποία ήταν η αιτία για να παραιτηθεί από την θέση του Γενικού Γραμματέα ο Άρης Ελευθερίου και να βρεθεί στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας η Δημοτική Αρχή Βέρρου, που απείχε την Τετάρτη από την ψηφοφορία για την ανάκληση των αδειών δόμησης που πρότειναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η απόφαση λήφθηκε από τους 19 Δημοτικούς Συμβούλους που ζήτησαν την σύγκληση της έκτακτης συνεδρίασης και από χθες έχει ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την στάση της πλειοψηφίας όλο αυτό το διάστημα. 

Ο Άρ. Ελευθερίου σχολίασε με σκληρά λόγια την αποχή των μελών της Δημοτικής Αρχής από την ψηφοφορία, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μια ολόκληρη Δημοτική Αρχή, η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ταξιάρχη Βέρρου, παρούσα σύσσωμη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Μαρτίου 2022, αρνείται να πάρει θέση σε ένα καίριας σημασίας θέμα που απασχολεί την Ερεσό και το μέλλον μιας ολόκληρης παραλίας, η οποία κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί και αρνείται και να ψηφίσει. Είναι πρωτοφανές. Αν δεν είναι μεθόδευση (συνεχιζόμενη εδώ και πολύ καιρό), είναι ντροπή και κατάντια για το Δήμο μας, είτε δεν έχουν γνώμη οι αρνητές της ψήφου, είτε φοβούνται να την εκφράσουν. Η άρνηση της ψήφου, σύμφωνα με το νόμο, είναι αρνητική ψήφος. Η θέση λοιπόν της Δημοτικής Αρχής είναι να χτισθεί η παραλία της Ερεσού και ντρέπεται ή φοβάται να το πει. Τσιμέντο λοιπόν να γίνει ο κατά τα άλλα πράσινος Δήμος… τρομάρα μας», σημείωσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος μίλησε για λαϊκισμό και αντιστροφή της πραγματικότητας: «Ο λαϊκισμός είναι σαν το γλυκό κρασί. Το πίνεις ευχάριστα μόνο που αν πιεις πολύ, μεθάς και μετά δεν ξέρεις ούτε τι λες, ούτε τι κάνεις. Όσο για την αντιστροφή της πραγματικότητας; Α, αυτή είναι επάγγελμα. Για ειδικούς, με μακρά ενασχόληση με το “άθλημα”. Αποχή και από τα δύο. Βλάπτουν σοβαρά».

Το πινγκ – πονγκ των αναρτήσεων συνεχίστηκε με τον κ. Ελευθερίου να λέει με νόημα ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η αντιστροφή της πραγματικότητας αποδεδειγμένη: Η παραλία τσιμέντο να γίνει. “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”» και τον Τ. Βέρρο να ανταπαντά: «Α, και το θράσος είναι επάγγελμα. Επίσης. Καλή πορεία στο δρόμο που έχετε επιλέξει εύχομαι».

Και ο αιχμηρός αυτός διάλογος κατέληξε ως εξής από την πλευρά του πρώην Γ.Γ.: «Ζούμε ευτυχώς σε μικρό τόπο και όλοι γνωρίζουν το βίο και την πολιτεία του καθενός μας, καθώς και τα πεπραγμένα του και μας έχουν βαθμολογήσει με αλάνθαστο κριτήριο. Ούτε οι γρίφοι, οι εξυπνάδες, και οι διαβολές που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς σε ωφελούν. Ο κατήφορος καλά κρατεί και μπορείς να συνεχίσεις. Και μην σου διαφεύγει: Το θέμα αφορά στην κοινωνία και το Δήμο μας και όχι εσένα και μένα», με τον Δήμαρχο να συμφωνεί απολύτως και να δηλώνει: «Μικρός ο τόπος, γνωστοί όλοι. Επομένως, κοντός ψαλμός αλληλούια».

Την ίδια ώρα η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης των αδειών, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την λήψη αυτής της απόφασης: «19 Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι Νικόλαος Χήρας, Γιώργος Καραθανάσης, Χριστόφορος Χατζηκυριαζής, Λουκάς Κόβρας, Δημήτρης Ζαγκούλης, Ελένη Μόλβαλη, Λευτέρης Κοτζαμάνης, Σαράντος Δερεδίνης, Ιωάννης Συκάς, Σταύρος Βαξεβάνης, Γιώργος Σαλταμάρας, Θεμιστοκλής Κλιομιδιώτης, Αντώνιος Πανταχός, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Ευστράτιος Ζαφείρης, Ελένη Πίτσα, Μαριάνθη Τσάκου, Δημήτριος Βελούτσος και Χρυσούλα Ζωγράφου, αυτά τα ονόματα εμείς στην Ερεσό δεν θα τα ξεχάσουμε. Γιατί ομόφωνα και ακομμάτιστα ψήφισαν και ζητούν την ανάκληση της οικοδομικής άδειας και κάθε άλλης άδειας στη συγκεκριμένη περιοχή Αφεντέλι μέχρις ότου οριστικοποιηθούν οι όροι δόμησης με βάση το Περιφερειακό Σχέδιο Βορείου Αιγαίου. Κι έτσι δεν θα κινδυνεύει από οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Λέσβου κι όχι μόνο».

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img